základní část, 20. kolo
26.01.2016 18:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Willem II - FC Groningen 1:1

V úterní předehrávce 20. kola se oba celky rozešly smírně po remíze 1:1, oba dva tak stále čekají na svou úvodní výhru v novém roce. Přitom domácí Tilburg byl velice blízko tříbodovému zisku, když se dostal do vedení těsně před poločasovou přestávkou. Hubený náskok držel až do samého závěru, ovšem favorizovaný Groningen nakonec dokázal vyrovnat z poslední akce zápasu ve čtvrté nastavené minutě zásluhou Hedwigese Madura.

Domácí výběr tak prozatím poskočil na třinácté místo s devatenácti body o skóre před konkurenční Rodu, Groningen je s osmadvaceti body stále na devátém místě Eredivisie. V úvodní půlhodině se oba celky spíše rozehřívaly a nebyla k vidění jediná vážnější příležitost. Ihned na to poprvé zahrozili domácí. Po pasu z pravé strany nebezpečně hlavičkoval z hranice brankového území Erik Falkenburg a gólman Padt předvedl skvělý zákrok.

K následné dorážce se opět dostal Falkenburg, nicméně brankář Groningenu výborně dokázal udržet míč před brankovou čarou u své bližší tyče. Tilburg byl blízko vedení ve 39. minutě. Po nádherném centru van der Veldena z pravého křídla se u přední tyče ocitl nikým neatakovaný Hupperts a svou jemnou teč z první umístil o decimetry vedle vzdálenější tyče. O tři minuty později se v obrovské možnosti ocitl Falekburg, proti jehož hlavičkovému pokusu znovu zasáhl brilantní Padt.

Hosté se z následného protiútoku mohli z ničeho nic dostat do vedení. Skvělou individuální akci předvedl Linssen, který se elegantní kličkou zbavil protihráče a nakonec jeho krásný lob skončil na břevně. Jenže ihned na to šel Tilburg po zásluze do vedení. Po rohovém kopu Andersena z levé strany a následné prodloužené hlavičce se v pokutovém území soupeře nejlépe zorientoval a míč umístil do horní síťky za záda překvapeného Padta.

Willem mohl zvýšit své vedení v první minutě po změně stran, kdy se mezi třemi protihráči protáhl Falkenburg a jeho dobrá rána letěla těsně vedle vzdálenější tyče. Zhruba čtvrthodiny před koncem napřáhl ze střední vzdálenosti Ojo a jeho dobrá rána orazítkovala horní tyčku. Když se o dvě minuty později neprosadil zblízka ani van der Velden, tak přišel ve čtvrté natavené minutě trest. O vyrovnání se v poslední možnou chvíli postaral Maduro. Po centru Linssena se dostal k odraženému míči a nakonec nadvakrát překonal brankáře Lamproua.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele