základní část, 11. kolo
01.11.2015 14:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

SC Heerenveen - Cambuur Leeuwarden 2:0

Fríské derby dopadlo jednoznačně lépe pro Heerenveen. Domácí kouč Foppe de Haan, který mužstvo přebral teprve před několika dny, si na své konto připsal vůbec první vítězství v Eredivisie na lavičce nového klubu. Zatímco Cambuur si na své čekání na výhru musí ještě počkat, jeho soupeř získal tři body po dlouhých dvou a půl měsících.

De Haan před utkáním avizoval, že tenhle duel je pro oba kluby jednoduše jiný. A měl pravdu. Na stadionu Abeho Lenstry to vůbec nevypadalo, že by se proti sobě střetly jen dva celky z chvostu tabulky. Hrál se rychlý a útočný fotbal, hráči se parádně vyhecovali, navíc na tribunách panovala skvělá atmosféra.

Hosté vstoupili do utkání asi nejhůře, jak mohli. Cavlan vnikl do vápna, snažil se z levé strany přihrát na své spoluhráče, nešťastně si však míč srazil do vlastní sítě Dammers. Krátce na to mohl klub z Leeuwardenu srovnat stav, svůj tým ale dokázal podržet gólman Mulder, jenž zlikvidoval střelu van de Streeka.

Jinak byli ovšem i nadále lepší domácí, kteří daleko více drželi míč na kopačkách. Vzhledem k tomu, jakou převahu měli, celkem dlouho čekali na branku číslo dvě. Ve 34. minutě byl nakonec Cavlan sražen ve vápně a sudí Liesveld nařídil pokutový kop. Ten pak proměnil te Vrede, navrátilec do základní sestavy.

Těsně po obrátce mohl zřejmě definitivně rozhodnout Larsson, avšak patičkou kýžený cíl minul. Následně dobrou možnost neproměnil Thorsby, který rovněž neuspěl v koncovce. Dvakrát mohl akci zakončit lépe rovněž Cavlan, Otigba svou hlavičku také neposlal do sítě. Jinak si Heerenveen ve druhé půli pohodlný náskok jednoduše hlídal.

Cambuur od zápasu určitě čekal více. Na hřišti byl jasně horším mužstvem a zaslouženě padl. Konečné skóre je přitom pro něj ještě hodně milosrdné. Možná kdyby Bryne čtvrthodinu před koncem usměrnil svou střelu z přímého kopu do branky místo do břevna, mohlo být ještě vše zajímavé. Z téhle ojedinělé šance nakonec nezbylo vůbec nic.

Autor: Patrik Sandev / sc-heerenveen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele