základní část, 8. kolo
04.10.2015 14:30 CET
5 : 0
(1:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - FC Groningen 5:0

Až nečekaně snadno si Vitesse poradilo před vlastními fanoušky s Groningenem, příštím soupeřem Liberce v Evropské lize. Výhru 5:0 přitom zařídilo hned pět různých střelců. Domácí tak znovu potvrdili, že na Gelredome se body získávat snadno nebudou. Se čtyřmi body a skóre 15:1 je zatím tahle tvrz nejpevnější v Eredivisie.

Do utkání vstoupili lépe hosté a Rusnák z dobré pozice mířil jen nad bránu. Zahrozil také jeho spoluhráč Mahi, jenže ten svou střelu pro změnu poslal jen do břevna. Naopak na druhé straně udeřil v 18. minutě soupeř. Nakambaův pokus zpoza vápna dokázal brankář Padt vyrazit jen před sebe a dorážející Solanke v pohodě doklepával.

O pár chvil později mohl náskok navýšit Baker, ten zkusil na Padta vyzrát technickou střelou, ta ovšem narazila pouze do tyčky. Branková konstrukce zvonila i nadále, Vitesse mělo velké štěstí, že de Leeuw po půlhodině orazítkoval jeho horní část hlavou po rohovém kopu. Pak se snažil skórovat znovu Solanke, ale mířil jen mimo.

Opravdu velmi zajímavá první půle sice nabídla pouze jediný gól, ta druhá ale chudou statistiku na to, kolik oba týmy vyprodukovaly šancí, plně nahradila. Branky padaly pouze do sítě hostujícího celku. V 61. minutě se míč po Bakerově napřáhnutí odrazil ke Kašiovi, ten ho sklepl pro Dikse, jenže propálil všechno, co mu stálo v cestě.

O čtyři minuty později byl arnhemský klub ještě spokojenější. Kazaišvili využil chyby soupeře, ocitl se sám před Padtem, obešel ho a pohodlně zakončil. V závěru pak Vitesse přidalo ještě dva zásahy. Nejprve to byl Nathan z blízkosti, k němuž se šťastně odrazil balón, a po něm z dorážky taktéž Dauda.

Autor: Patrik Sandev / vitesse.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Věřit bookmakerum? Groningen nedal v 014-15 venku ani jeden gol , pokaždé dostali. Dám za 1-dají jeden , nedostanou žádný .

Reagovat
smazaný uživatel

15-16

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele