základní část, 6. kolo
20.09.2015 16:45 CET
3 : 0
(2:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - BV De Graafschap 3:0

Vitesse v malém derby o Geldry potvrdilo jasnou úlohu favorita a De Graafschap bez větších problémů skolilo 3:0. Arnhemský celek tak získal doma už své třetí vítězství v sezóně a na Gelredome zůstává stoprocentní. Hosté potvrdili, že jsou jako nováček v pořádné kaši a bez bodu zůstávají poslední.

Lepší vstup do utkání si SBV snad ani nemohl přát. Skóre otevřel už v 6. minutě Kašia, který si dokázal nejvýše naskočit na centr z rohového kopu a usměrnil balón ke vzdálenější tyčce. Gruzínec vlastně jenom potvrdil, že aktuálně hraje v parádní formě. Byla to totiž pro něj již třetí vstřelená branka během posledních třech zápasů.

Po čtvrthodině hry na hřišti hodně plály emoce. Kabasele totiž v přerušené hře udeřil protihráče do obličeje a strhla se velká mela. Protože si však sudí v čele s hlavním arbitrem van den Kerkhofem zřejmě ničeho nevšimli, nebyl hostující útočník vyloučen. Vitesse ovšem tenhle moment z míry nijak nevyvedl.

I nadále bylo lepším týmem a ve 21. minutě navýšilo vedení. Solanke, mladý anglický talent, jenž vůbec poprvé nastoupil v základu, dostal pěknou kolmici do šestnáctky, odtud míč přihrál doleva na nabíhajícího si Kazaišviliho, který z první usměrnil střelu do míst, kam se gólman Jurjus jen marně natahoval.

Od té doby si domácí zápas vyloženě užívali. Měli hned několik dalších možností, ale pouze jednu z nich, přesněji v 73. minutě, proměnili v branku. De Graafschap jí soupeři vlastně nabídl úplně sám, a to naprosto mizernou rozehrávkou, kterou zachytil Rashica, jenž obešel Jurjuse a zacílil do odkryté svatyně.

Jedné nepříjemnosti se mužstvo kouče Petera Bosze přece jenom nevyhnulo. Zhruba po půlhodině hry totiž musela hřiště opustit opora obranných řad Diks, který se zranil. Svým spoluhráčům může v dalších zápasech citelně chybět. I bez něj však defenzíva spolu s brankářem Roomem nedovolila v tomhle klání soupeři ani jednou skórovat.

Autor: Patrik Sandev / vitesse.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele