základní část, 19. kolo
23.01.2016 19:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

SBV Excelsior - Roda JC 0:1

V souboji dvou týmů bojujících o záchranu nechyběla podle předpokladů bojovnost a nakonec o vítězi rozhodla jediná branka v závěru utkání. Domácí Excelsior sehrál s konkurenční Rodou dobrou bitvu a měl v některých pasážích jasně navrch, avšak jediný gól utkání inkasoval v 83. minutě a podruhé tak z důležitého souboje vychází naprázdno. Domácí SBV nyní kleslo na patnáctou pozici se sedmnácti body.

Kerkrade naopak dokázalo prolomit svou dlouhou šňůru patnácti ligových duelů bez vítězství a tříbodový zisk ho vyhoupl na třinácté místo. Domácí vstoupili do sobotního zápasu velmi aktivně a už ve 2. minutě mohli jít do vedení. Po hezké přízemní kombinaci se ke střele v pokutovém území dostal nabíhající Kuwas, nicméně brankář van Leer byl u své bližší tyče včas a neposedný balón bez větších problémů zkrotil.

Po necelých dvaceti minutách hry se ve stoprocentní možnosti ocitl Paulissen, jenže výborné příležitosti se zalekl a zamířil pouze do rukavic připraveného Van Leera. Ještě větší šanci domácího celku spálil přesně v polovině úvodního dějství kanonýr van Weert. Ten totiž předvedl velmi dlouhé sólo a dostal se až na hranici brankového území, odkud zakončil velmi nepovedeně a hostující branku trestuhodně přestřelil.

Po necelé půl hodině hry se musel van Leer vyznamenat proti ráně ze střední vzdálenosti, od té doby se v závěrečné čtvrthodině úvodního dějství nic důležitého nestalo. Zhruba osm minut po změně stran zahráli domácí rohový kop, po velkém závaru a několika odrazech nakonec ani tentokráte nedokázali rozvlnit síť. Excelsior ještě více stvrdil svou gólovou nemohoucnost v 79. minutě a nakonec byl za špatnou produktivitu potrestán.

Nejprve dostal krásný pas za defenzívu Rody střídající van Mieghem, jenže jeho rána minula vzdálenější tyčku zhruba o metr, i když byl proti opět pouze hostující strážce. Roda výtečně prorazila v 84. minutě, tři body ji nakonec vystřelil Hicham Faik. Ten se postavil k přímému volnému kopu z pravé strany a jeho kroucený pokus nakonec k údivu všech zapadl ke vzdálenější tyčce, brankář Muyters se po míči natahoval marně.

Autor: Viktor Sandev / sbvexcelsior.nl, rodajc.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele