základní část, 25. kolo
26.02.2016 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

SBV Excelsior - NEC Nijmegen 2:0

Fotbalisté Excelsioru převrátili na ruby všechny papírové předpoklady a v předehrávce 25. kola dokázali zdolat nováčka z Nijmegenu po výsledku 2:0. Připsali si tak na konto svůj první tříbodový zisk v jarní části sezóny a v tabulce se bodově dotáhli na patnáctý Tilburg. Nijmegen protahuje svou šňůru bez výhry na pět zápasů a v Eredivisii je osmý se šestatřiceti body, avšak po zbývajících duelech se může propadnout i do dolní poloviny.

O vítězství SBV rozhodl tradiční ostrostřelec Tom van Weert, který vsítil obě branky svého výběru a v letošním ročníku Eredivisie jich mí na kontě již osm. Do první vážnější možnosti pátečního střetnutí se dostali hosté v 10. minutě. Po krásné kolmici za obranu a následné přihrávce z první vypálil velmi nebezpečně z hranice pokutového území Limbombe, ovšem jeho pokus nakonec letěl těsně vedle levé tyče.

Domácí se dostali do vedení z ničeho nic o tři minuty později. Po hrubce Santose ve středu hřiště převzal míč právě van Weert a v přečíslení tři na tři vzal zakončení na sebe. Jeho krásný kroucený pokus z pětadvaceti metrů zapadl přímo nad brankáře Jonese, který celou situaci lehce podcenil. Stejný hráč mohl navýšit vedení svého celku za další tři minuty, jenomže tentokráte z hranice šestnáctky trefil pouze připraveného strážce NEC.

Přesně v polovině prvního dějství mohl vyrovnat Sleegers, ale jeho dobrou ránu z dvaceti metrů vyrazil gólman Muyters fantastickým způsobem na rohový kop. Deset minut před přestávkou byl opět vidět Limbombe, nicméně jeho táhlá rána z levé strany minula zhruba o půl metru horní tyčku. Do velmi podobné pozice se dostal stejný hráč ve 43. minutě, avšak i v tomto případě mu ke skórování chybělo několik decimetrů.

Dvě minuty po změně stran mohl dát Excelsioru klid Elbers, který operoval na hranici šestnáctky, jeho přesně mířenou ránu k levé tyči dokázal brilantně vyškrábnout konečky prstů gólman Jones. Necelou čtvrthodinu před koncem předvedl krásné sólo Kuwas a poté mířil mimo tři tyče, definitivní rozuzlení přinesla 81. minuta. Van Weert po ukázkové přihrávce od Auassara obešel Jonese a zhruba z osmi metrů propálil hradbu těl před sebou, hosté se už na žádnou odpověď nezmohli.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele