základní část, 34. kolo
08.05.2016 14:30 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Roda JC - Willem II 2:3

Fotbalisté Tilburgu sice dokázali přerušit svou nelichotivou bilanci bez vítězství, ovšem i přes výhru 3:2 na půdě Rody budou muset bojovat o prvoligovou příslušnost v dodatečné baráži. Willem po čtyřiatřiceti kolech obsadil šestnáctou příčku s devětadvaceti body a za Excelsiorem zaostal o jeden bod. Nyní se tak musí připravit na dvoukolovou baráže, kde v úvodu narazí na Almere City. Kerkrade skončilo na čtrnáctém místě se čtyřiatřiceti body.

Do první větší možnosti se dostali hosté, kdy z přímého volného kopu vypálil Wuytens, ale jeho střela těsně minula horní tyčku. V 19. minutě šli z ničeho nic do vedení domácí, když po přímém volném kopu Van Hyfteho z pravé strany propadl balón až na zadní tyč ke zcela volnému Jordymu Buijsovi, který už měl před odkrytou brankou snadnou úlohu. O osm minut později skóroval Lucas Andersen, avšak jeho gól nemohl být kvůli ofsajdu uznán.

Nicméně ve 34. minutě vsítil Tilburg regulérní branku. Po odvráceném pasu z levé strany vystřelil z osmnácti metrů Joppen. Míč se pak zastavil o nohu Erika Falkenburga, který ze sedmi metrů skóroval kolem gólmana van Leera. Za dalších pět minut však Roda znovu vedla, prosadit se dokázal Uğur Inceman. Ten po přihrávce od van Peppena vypálil z více jak třiceti metrů a jeho přízemní projektil zapadl k levé tyči, Lamprou se po míči natahoval marně.

Do druhého poločasu vstoupili mnohem lépe hosté a po několika desítkách vteřin se jim podařilo opět vyrovnat. Po nahrávce Falkenburga se dostal do ostrého úhlu Bruno Andrade, nicméně i tak napálil balón z pěti metrů pod břevno mimo dosah brankáře van Leera. V 50. minutě mohl otočit vývoj duelu Hupperts po zaváhání brankáře Rody, avšak ten následně svou chybu napravil a skvělým zákrokem zabránil třetí inkasované brance.

Tilburg se přeci jen dostal poprvé v zápase do vedení o pět minut později, kdy rozdílovou trefu vsítil Andersen. Ten se po zblokované střele Andradeho zbavil kličkou protihráče a následně i brankáře van Leera, poté již z úhlu po zemí zamířil do sítě. V 65. minutě mohl uklidnit hosty Andrade, avšak po jeho střele zasáhl dobře u levé tyče van Leer. Ve čtvrté nastavené minutě měl na kopačce vyrovnání van Duinen, ale levou tyč minul o pár decimetrů a výsledek utkání se tak již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / willem-ii.nl, rodajc.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele