základní část, 26. kolo
06.03.2016 14:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Roda JC - SBV Vitesse 1:2

Fotbalisté Rody nedokázali navázat na minulé drtivé vítězství nad Heracles v poměru 5:0 a tentokráte v domácím prostředí prohráli se silným Arnhemem po výsledku 1:2. Přitom dlouhou dobu sahali alespoň po bodu, o výhře hostů rozhodl až ve druhé nastavené minutě střídající Yuning Zhang. Kerkrade je tak v tabulce stále čtrnácté s osmadvaceti body, hosté po dvou předchozích neúspěších poskočili na šestou příčku se čtyřiceti body.

V úvodních pětadvaceti minutách se hrálo v blízkosti středového kruhu a o vyložených příležitostech nebylo ani slechu. Do první větší možnosti se prodrali domácí ve 28. minutě. Po autovém vhazování z levé strany propadl míč až k volnému Žukovovi, který poté vypálil z osmi metrů a brankář Room musel zkrotit balón v rukavicích. O šest minut později otevřeli skóre tohoto duelu hosté, když se prosadil Isaiah Brown.

Ten si po naprosto přesném pasu obránce van der Werffa z vlastní poloviny zpracoval balón na prsa a poté z voleje vypálil za čtrnácti metrů ke vzdálenější tyčce, brankář van Leer se po míči natahoval marně. Od tohoto momentu se Vitesse mírně stáhlo do defenzívy a nakonec se mu to vymstilo v 59. minutě. Po autovém vhazování z pravé strany přistrčil Poepon míč se štěstím na Mikea van Duinena a ten ho z první napálil z osmi metrů do sítě kolem bezmocného Rooma - 1:1.

Vitesse se mohlo dostat znovu do vedení zhruba čtvrthodiny před koncem. Opět byl u toho Brown, který vypálil z osmnácti metrů a gólman van Leer skvěle vyrážel míč nad sebe, který se poté odrazil od břevna do zámezí. V 87. minutě zahrozil na druhé straně Buijs po přímém volném kopu, kdy se ocitl u zadní tyče a nebezpečně hlavičkoval, nicméně branku soupeře nakonec minul o pár decimetrů. Ve druhé nastavené minutě přišel rozhodující úder Arnhemu.

Yuning Zhang přišel na hřiště v 89. minutě a po pouhých třech strávených na hřišti se stal hrdinou hostujícího celku. Po přenesení hry na pravé křídlo a následném centru Kashii se ocitl nikým nehlídán na hranici brankového území a hlavou zamířil k pravé tyči, brankář van Leer se po balónu natahoval marně. Vitesse v příštím kole přivítá konkurenční Feyenoord, Roda se pokusí získat ztracené sebevědomí na půdě posledního De Graasfchapu.

Autor: Viktor Sandev / rodajc.nl, vitesse.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele