základní část, 10. kolo
24.10.2015 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Roda JC - SBV Excelsior 1:2

Roda před vlastními fanoušky překvapivě padla s Excelsiorem a doma utrpěla vůbec svou první porážku v sezóně. Hosté naopak venku uspěli naplno poprvé. I když domácí už zkraje utkání poslal do vedení Tomi Jurič, ve finále se ukázala být jeho branka nedostačující. Soupeř totiž díky Sanderovi Fischerovi a Jeffovi Stansovi otočil vývoj zápasu na svou stranu.

Svěřenci Darijeho Kaleziče vstoupili do utkání hodně zostra. V 11. minutě dvakrát nebezpečně zahrozili po rohových kopech. Nejprve pálil hlavou Griffiths, poté se zastřeloval také Faik, ale ani jeden z nich na gólmana Muyterse nevyzrál. Nakonec o pár chvil později přece skóroval Jurič, jenž po skrumáži dorážel míč do poloprázdné brány.

Pak se hra na obou stranách hodně srovnala a šance ne a ne přijít. Až se nakonec prosadil Excelsior čtyři minuty před obrátkou. Stans centr z rohového čtvrtkruhu poslal někam na hranici malého vápna, kam si nabíhal hlavičkující Fischer, a protože brankář van Leer trošku zaváhal, uviděl balón krátce poté v síti.

V 67. minutě si Stans ke své asistenci připsal ještě přesnou a navíc rozhodující trefu. Jeho střela z přímého kopu byla prostě dokonalá a skončila v šibenici van Leerovy svatyně. Domácí toho ve druhé půli opravdu moc nepředvedli, mohli ještě k tomu inkasovat potřetí, ale Stans sedm minut před koncem penaltu neproměnil.

Autor: Patrik Sandev / rodajc.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele