základní část, 5. kolo
12.09.2015 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Roda JC - NEC Nijmegen 0:0

Oba dva nováčci soutěže se letos prezentují dobrými výsledky i účinnou hrou, ovšem ve vzájemném sobotním měření sil se tato kouzla vytratila a rozešly se tak smírně po bezbrankové remíze. Diváci se rozhodně nemohli kochat nijak pohlednou hrou a chybělo více vyložených příležitostí. Roda prozatím udržela současné čtvrté místo se ziskem deseti bodů, Nijmegen jich v pěti zápasech posbíral o tři méně a patří mu osmá příčka.

Paradoxně nejzajímavější byl samotný úvod utkání. Do první obrovské možnosti se dostali hosté už ve 2. minutě, kdy se po sérii odrazů probojoval k míči Christian Santos a ze záklonu pálil pouze do pravé tyče. O dvě minuty později zahrozili pro změnu domácí a dokonce dopravili balón do sítě, jenže branka nemohla být uznána kvůli předchozímu ofsajdovému postavení.

Na další možnost diváci čekali až do 30. minuty. Do středu hřiště před pokutové území obdržel přihrávku Griffiths a nebezpečně vystřelil. Jeho skákavý pokus, který byl navíc tečovaný, minul pravou tyč jen o pár decimetrů. Roda měla v celém průběhu zápasu herně navrch a statistka držení míče hrála pro ni, do poslední větší možnosti tohoto střetnutí se dostala ve druhé nastavené minutě prvního dějství.

Po pasu z pravé strany si zpracoval balón na prsa Tom van Hyfte a z voleje z patnácti metrů vypálil, jeho přízemní pokus se nevešel mezi tři tyče zhruba o půl metru. Do druhého poločasu vstoupily oba celky velmi opatrně a s přibývajícím časem se soustředily hlavně na pevnou defenzívou, ani jeden z brankářů nemusel až do závěrečného hvizdu řešit výrazně složitou situaci.

Nijmegen se pokusí dosáhnout na své třetí vítězství v sezóně v příštím kole doma se silným Heerenveenem, Roda sehraje partii s ještě favorizovanějším Feyenoordem taktéž před vlastními fanoušky.

Autor: Viktor Sandev / rodajc.nl, nec-nijmegen.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele