základní část, 15. kolo
06.12.2015 16:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Roda JC - FC Groningen 0:0

Nováček z Rody Kerkrade sice neprolomil svou mizérii v ofenzívě z poslední doby, nicméně tentokráte ani neinkasoval a s favorizovaným Groningenem se v domácím prostředí rozešel smírně v bezbrankovém poměru. Roda zůstala v tabulce na čtrnácté pozici s patnácti body, Groningen se posunul na pátou příčku s pětadvaceti body jen o bod za čtvrté Heracles. Utkání bylo vyrovnané ve všech směrech a dá se říci, že dělba bodů je naprosto zasloužená.

V úvodní dvacetiminutovce se hostům otevíral hlavně levý křídelní prostor a často tak útočili po této straně. Domácí hrozili hlavně po standardních situacích, ovšem buď včas zasáhla defenzíva Groningenu, nebo sbíral balóny gólman Padt. K prvnímu střeleckému pokusu se probojoval až hostující Drost v polovině úvodního dějství, ale mezi tři tyče nezamířil. Ihned na to se po pravé straně protáhl Antonia, následná střela však šla nad horní tyčku.

Roda poprvé zahrozila až po necelé půl hodině hry. K hlavičkovému pokusu se dostal útočník Boakye, nicméně branku hostů těsně minul. Největší šance se urodila zhruba deset minut před přestávkou, kdy domácí dvakrát stříleli z vyložených pozici, ale v obou případech famózně zasáhl Padt. Hosté se mohli dostat do vedení zhruba deset minut po změně stran. Na nádherný oblouček do šestnáctky soupeře si totiž naběhl slovenský krajánek Rusnák.

Ten poté vystřelil z osmi metrů do horní poloviny branky, brankář van Leer brilantně vytěsnil míč nad svou svatyni. V 58. minutě se tentokráte vytáhl Padt, který robinsonádou vytěsnil ránu ze střední vzdálenosti. Necelých dvaceti minut před koncem zahrávala Roda standardní situaci z pravé strany a Padt se znovu vytasil s famózním zákrokem. V závěrečné desetiminutovce bylo aktivnější Kerkrade a často se tlačilo do zakončení.

V 84. minutě mohli domácí skórovat po rohovém kopu z levé strany, avšak po velkém závaru nakonec nic nevytěžili. Ve zbývajících minutách si už oba týmy daly pozor na zadní vrátka a ke změně skóre tedy nedošlo. Roda v příštím kole zavítá na půdu mistrovského PSV Eindhoven, Groningen se pokusí před vlastní kulisou překvapit jiného favorita z Feyenoordu.

Autor: Viktor Sandev / rodajc.nl, fcgroningen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele