základní část, 3. kolo
22.08.2015 18:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Roda JC - BV De Graafschap 1:0

V souboji dvou nováčků byla úspěšnější domácí Roda Kerkrade, která potvrdila mírnou roli favorita a v domácím prostředí dokázala přehrát De Graafschap v nejtěsnějším poměru 1:0. Do tabulky si tak připsala svůj druhý letošní tříbodový zisk a pohybuje se v horních patrech soutěže. Naopak hosté na svůj první bod stále čekají, ve třech duelech v řadě za sebou prohráli a nacházejí se na samém dně nejvyšší nizozemské ligy.

Domácí byli lepší hlavně v úvodním dějství, na konto si připsali více vyložených příležitostí. Už v 7. minutě se mohl do listiny střelců zapsat aktivní Gyasi. Ten se dostal k míči po krásné kolmici za obranu a postupoval po levé straně až do pokutového území, ovšem dostal se do ostrého úhlu a jeho střelu vyrazil reflexivně nohou brankář Jurjus. Roda znovu zahrozila krátce po čtvrthodině a opět byl u toho Gyasi.

Na pravé straně to udělal skvěle Jansen a přihrál do středu šestnáctky na volného čtyřiadvacetiletého útočníka, který vypálil z voleje. Gólman Jurjus byl však i tentokráte připraven a pohotovým zákrokem vyrazil balón do bezpečí. Kerkrade vsítilo jediný gól sobotního střetnutí ve 37. minutě zásluhou Toma van Hyfteho, který dokázal v hodně důležitý moment zachovat chladnou hlavu.

Naběhl si do pokutového území po nádherné kolmici mezi dvěma obránci, na pravém křídle se dostal do ostrého úhlu a i tak umístil balón přesně ke vzdálenější tyčce. Roda byla aktivnější i v dalších minutách, nicméně postupem času se hra začínala srovnávat a v závěru drželi míč spíše hosté. Roda si vybojovala poslední větší příležitost necelých pět minut po přestávce, nicméně Noor z deseti metrů z otočky brankáře Jurjuse nepropálil.

De Graafschap byl v ofenzívě téměř neškodný a jediný zajímavější náznak šance si vypracoval zhruba v polovině druhé půle. Po kombinaci na jeden dotek nejprve vypálil z hranice šestnáctky Bannink a jeho pokus byl zablokován, následně mířil z dvaadvaceti metrů příliš vysoko Tarfi. Roda bude v příštím kole bojovat o další body na půdě silného Alkmaaru, De Graafschap se pokusí prolomit mizérii na půdě Excelsioru.

Autor: Viktor Sandev / rodajc.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele