základní část, 1. kolo
12.08.2015 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

NEC Nijmegen - SBV Excelsior 1:0

Dělbě bodů opravdu nebylo daleko. Nakonec se však díky krásné trefě Navaroneho Foora radovali fotbalisté Nijmegenu, kteří se do Eredivisie vrátili po roce stráveném v nižší soutěži. Hosté měli dvě minuty před koncem jednoduše smůlu, ve druhé půli byl totiž právě Foorův zásah prakticky jediným zajímavým a důležitým okamžikem.

To první dějství naopak slibovalo, že by gólů mohlo padnout i více. Za domácí asi nejvíce hrozilo belgické křídlo Limbombe, jenž si hned na úvod mohl připsat asistenci, kdyby na jeho centr dosáhl naskakující si Christian Santos. Ovšem vůbec první větší šanci si vytvořil pár minut předtím Excelsior.

Svůj tým ale dokázal podržet mezi třemi tyčemi islandský reprezentační gólman Halldórsson, který se parádně vytáhl proti tutovce Kuwase. Oba týmy se poté asi na půlhodinky ofenzivně odmlčely, až se ukázal opět Limbombe. Ten z velké dálky zkusil štěstí, nicméně jeho překvapivou střelu z přímého kopu fantasticky zlikvidoval gólman Kurto.

Po přestávce nejprve mírně zahrozili hosté, Halldórsson si ovšem i tomhle případě dokázal poradit se šancí van Weerta. V 88. minutě pak NEC nakonec strhl tři body na svou stranu. Foor si za vápnem narovnal míč na levačku, seřídil mířidla a krásnou ránou pod břevno propálil marně se natahujícího Kurta.

Autor: Patrik Sandev / nec-nijmegen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele