základní část, 12. kolo
07.11.2015 19:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

NEC Nijmegen - BV De Graafschap 2:0

Fotbalisté Nijmegenu dokázali potvrdit úlohu favorita proti poslednímu De Graafschapu a nakonec zvítězili 2:0. Nicméně lepším celkem nebyli, hosté si vytvořili více střeleckých příležitostí, ani tentokráte se ovšem v ofenzívě neprosadili. Hrdinou utkání se stal Christian Santos, který krátce po půl hodině hry proměnil pokutový kop a náskok svého výběru pojistil zhruba deset minut před závěrečným hvizdem.

Domácí celek se prozatím posunul na šesté místo s dvaceti body, De Graafschap je stále beznadějně poslední s pouhými dvěma body. Domácí poprvé zahrozili již ve 4. minutě po rohovém kopu, kdy se dostal k odraženému míči Bikel, ale balón nakonec mezi tři tyče usměrnit nedokázal. O tři minuty později se poprvé ozvali hosté. Kabasele přetlačil protihráče a probojoval se do pokutového území, jeho následný pokus o lob skončil nad horní tyčkou.

Asi nejdůležitější moment utkání se zrodil ve 31. minutě. Bannink ve vlastní šestnáctce nikým neatakován zahrál nešikovně při odkopu rukou a rozhodčí nařídil pokutový kop. Míč si na penaltový puntík postavil Santos. Po zemi vystřelil k pravé tyči, a i když gólman Jurjus vystihl směr střely, tak na balón nedosáhl. Hosté byli blízko vyrovnání ve 37. minutě, kdy se do obrovské možnosti dostal Peters.

Ten prošel na levé straně do pokutového území, zpětnou kličkou se zbavil brankáře Kirstena, jenže poté dokázal skluzující van Eijden tečovat míč vysoko nad. Hosté opět zahrozili deset minut po přestávce, kdy po přihrávce z levé strany pálil z voleje Bannink a jeho volej ze sedmi metrů famózně vyškrábl Kirsten nad břevno. V 70. minutě vypálil z dobrých třiceti metrů Smeets a jeho projektil minul pravý horní roh jen o centimetry.

Definitivně rozhodnuto bylo v 81. minutě, kdy podruhé v utkání skóroval Santos. Ten po krásné přízemní kombinaci obdržel přihrávku do běhu od Foora a z osmi metrů zamířil technicky k levé tyči, brankář Jurjus byl bezmocný. Dvě minuty před koncem mohli hosté alespoň snížit, jenže smolaři Banninkovi prostě nebylo přáno. Ten si podruhé v zápase efektivně obhodil Kirstena, tentokráte zamířil pouze do boční sítě.

Autor: Viktor Sandev / nec-nijmegen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele