základní část, 27. kolo
13.03.2016 14:30 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Heracles Almelo - Cambuur Leeuwarden 3:1

Hráči Heraclesu Almelo přerušili svou nelichotivou bilanci čtyř porážek v řadě za sebou a nyní dokázali v domácím prostředí přehrát zachraňující se Cambuur po výsledku 3:1. Hosté se sice v prvním poločase dostali do vedení, ale favorit tohoto střetnutí otočil duel třemi trefami ve druhém dějství. Almelo tak poskočilo na šesté místo s jednačtyřiceti body, Cambuur jich má jen šestnáct a propadl se v Eredivisii na poslední pozici o bod za De Graafschap.

Domácí měli od samého začátku mírně navrch a už ve 22. minutě se mohli dostat do vedení. Po útoku na pravém křídle se probojoval do zakončení Wouter Weghorst a trefil pouze levou tyč. Hosté se dostali z ničeho nic do vedení krátce po půl hodině hry, kdy z dobrých pětadvaceti metrů vypálil Jack Byrne a trefil se náramně ke vzdálenější tyči, brankář Castro se po balónu natahoval marně. Po změně stran však vběhlo na hřiště zcela jiné Heracles.

O vyrovnání se postaral necelých pět minut po přestávce Weghorst, který se po dlouhém nákopu z vlastní poloviny, několika odrazech a následné střele dostal k dorážce před brankářem Nienhuisem a zblízka ho nekompromisně propálil. Almelo podruhé rozvlnilo síť krátce po odehrané hodině, jenže gól nemohl být uznán kvůli signalizovanému ofsajdu. Rozhodující moment se zrodil v 77. minutě, kdy otočil vývoj zápasu Robin Gosens.

Po obléhání pokutového území soupeře se dostal ke střele ze čtrnácti metrů a nádhernou šajtlí zakroutil balón přímo k bližší tyči, brankář Nienhuis se jen naprázdno prolétl vzduchem. Gólovou tečku za utkáním udělal ve třetí nastavené minutě Iliass Bel Hasani. Po rychlém přečíslení na pravé straně se před hranicí pokutového území zbavil protihráče a poté ukázkově vypálil přímo pod horní tyčku, Nienhuis ani tentokráte neměl proti této tvrdé ráně šanci.

V hostujícím dresu opět nastoupil v základní sestavě český krajánek Jaroslav Navrátil a byl střídán v 86. minutě, nicméně ani na jedné brance svého týmu se tentokráte nepodílel. Cambuur bude v příštím kole bojovat o důležité body v domácím prostředí s konkurenční Rodou, Almelo se pokusí na tento úspěch navázat na půdě Heerenveenu.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl, cambuur.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele