základní část, 26. kolo
06.03.2016 16:45 CET
3 : 1
(1:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - Cambuur Leeuwarden 3:1

Feyenoord Rotterdam dokázal navázat na zlepšené výkony z poslední doby a nyní si na konto připsal své třetí vítězství v řadě, když na domácím stánku zdolal předposlední Cambuur po výsledku 3:1. V tabulce Eredivisie je na třetí pozici se třiačtyřiceti body o skóre před Alkmaarem. Hosté ještě zhruba deset minut před koncem drželi nadějnou remízu 1:1, ale poté hned dvakrát inkasovali. V tabulce jsou stále sedmnáctí o dva body před De Graafschapem.

Cambuur rozhodně nepředvedl špatný výkon a bylo vidět, že mu předchozí výhra nad Zwolle v poměru 1:0 pomohla. Nicméně Feyenoord byl aktivnějším celkem od samého začátku a do vedení se mohl dostat již v 10. minutě. Po pasu do šestnáctky Cambuuru zpracoval míč Kramer a ještě ho posunul na lépe postaveného Eljera Eliu, který však v dobré pozici nedokázal vystřelit. O sedm minut později po kolmici Dirka Kuijt a následné křižné přihrávce El Ahmadiho chyběl Kramerovi k zakončení jeden krok.

Domácí výběr se dostal do vedení zhruba deset minut před přestávkou. Po pasu Karsdorpa z pravého křídla a následnému sklepnutí Kramera se k míči dostal Jens Toornstra a zblízka chladnokrevně propálil brankáře Nienhuise. Ještě do poločasové přestávky zahrozil opět aktivní Kramer, který hlavou mířil příliš vysoko. Rotterdamský výběr pokračoval v tlaku i po změně stran. Nejprve se ozval v 54. minutě Elia.

Ten vystřelil z patnácti metrů k bližší tyči a Nienhuis skvěle odvracel míč na rohový kop. O deset minut později musel znovu čarovat hostující strážce, který jednoruč vyškrábl nad horní tyčku tvrdou střelu Toornstry. Hosté z ničeho nic vyrovnali v 70. minutě. Po rohovém kopu z levé strany hlavičkoval van Veen do břevna. Míč se poté odrazil k Martjinu Bartovi, který ho z metru stehnem dopravil do branky.

Feyenoord opět spasil hvězdný Dirk Kuijt, který v 79. minutě dal vítěznou branku a letos v Eredivisii skóroval již pošestnácté. Po několika odrazech v pokutovém území hostů následně vypálil z dvaceti metrů Toornstra a Nienhuis vyrazil míč pouze před sebe, kde pětatřicetiletý veterán rybičkou dopravil míč do sítě. Gólovou tečku za tímto utkáním udělal o šest minut později Elia. Po centru střídajícího Basaçikogla z pravé strany přetlačil na hranici brankového území protihráče a v pádu poslal míč k pravé tyči kolem Nienhuise.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.com, vi.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele