základní část, 7. kolo
26.09.2015 18:30 CET
3 : 3
(0:1)

Reportáž

FC Utrecht - Cambuur Leeuwarden 3:3

Dramatickou a strhující podívanou viděli diváci v Utrechtu a oba výběry se nakonec rozešly smírně v divokém poměru 3:3. Hosté měli na dosah své první letošní ligové vítězství, když vedli 1:0 a pak dokonce 3:1, ovšem Utrecht po vyloučení brankáře Harma Zeinstry a proměněném pokutovém kopu vyrovnal. Domácí celek je v tabulce na desátém místě s devíti body, Cambuur je stále předposlední sedmnáctý se třemi body.

Hosté poprvé zahrozili již v 8. minutě, kdy přímý volný kop z levé strany odvrátila defenzíva Utrechtu za pokutové území a tam se do míče opřel z dobrých dvaadvaceti metrů Overgoor, proti jehož střele přímo pod břevno fantasticky zasáhl gólman Ruiter. Po dvaceti odehraných minutách zahrozil na druhé straně hlavičkující Willem Janssen, který pravou tyč minul jen o decimetry. Cambuur se dostal do vedení ve 26. minutě, když se prosadil Bartholomew Ogbeche.

Ten využil nádherného centru Marlona Pereiry z pravé strany a přesnou hlavičkou z osmi metrů uklidil balón přímo pod břevno. Utrecht dokázal vyrovnat sedm minut po přestávce. Klaiber načasoval výbornou přihrávku středem hřiště za obranu soupeře na volného Janssena a domácí kapitán procedil balón mezi nohama gólmana Zeinstry. Nerozhodný stav ale nevydržel ani deset minut, v 61. minutě totiž podruhé v zápase skóroval Ogbeche.

Z pravé strany před branku opět přihrával Pereira a nabíhající Barto balón vůbec netrefil, ovšem Ogbeche z pěti metrů nekompromisně napálil balón do horní poloviny branky. Leeuwarden pojistil své vedení za dalších osm minut zásluhou Sandera van de Streeka. Na pravé straně pokutového území to udělal skvěle Narsingh a zpětnou přihrávkou našel právě van de Streeka, který jedovatou ránu poslal nekompromisně za Ruitera.

Utrecht odpověděl brzy už v 72. minutě. Přihrávka Klaibera z pravého křídla prošla až na Nacera Baraziteho, který skákavou střelou uklidil balón k pravé tyči. Rozhodující okamžik se zrodil v 79. minutě. Peterson se probil do pokutového území a gólman Zeinstra ho nešetrně sestřelil ve vyložené brankové příležitosti, po právu byl vyloučen a jeho místo zaujal Nienhuis. Míč si na penaltový puntík postavil Janssen a s přehledem skóroval do protipohybu hostujícího strážce - 3:3. Ve čtvrté nastavené minutě mohl rozhodnout domácí Barazite, ale zblízka Nienhuise nepřekonal a výsledek utkání se tedy již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / cambuur.nl, fcutrecht.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele