základní část, 9. kolo
18.10.2015 12:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Twente - NEC Nijmegen 1:0

Fotbalisté Twente zvládli vyrovnaný souboj s konkurenčním Nijmegenem a po nejtěsnějším vítězství 1:0 zaznamenali svůj druhý tříbodový zisk v novém ročníku. V tabulce se tak nyní posunuli na třinácté místo s devíti body. Hosté z NEC nepředvedli vůbec špatný výkon, jenže nakonec jim k bodovému zisku chyběl krůček a v Eredivisii jsou sedmí se třinácti body. O jedinou branku utkání se postaral v polovině druhé půle teprve dvacetiletý obránce Peet Bijen.

Enschede zahrozilo již ve třetí minutě, kdy to na levé straně skvěle udělal Ziyech a přihrával před branku na volného Edeho, který z první těsně minul levou tyčku. Ziyech byl nejaktivnějším mužem na hřišti i v dalším průběhu a po půl hodině hry vypálil ze střední vzdálenosti, brankář Kirsten dokázal jeho přízemní střelu vyrazit. Zhruba tři minuty před přestávkou spálilo Enschede další obrovskou možnost.

Centr z pravé strany propadl až k volnému Edemu, který levačkou zakroutil balón zhruba o půl metru vedle. V nastaveném čase se dostal do stoprocentní možnosti opět Ziyech, jenže trefil vracejícího se protihráče. Marocký záložník hrozil také po změně stran, ve 48. minutě vypálil ze střední vzdálenosti po zemi a levou tyč minul o pár decimetrů. Další možnosti byly k vidění až v druhé polovině závěrečného dějství.

Nejprve v 67. minutě nepřekonal skvělého Kirstena hlavou střídající Agyepong, o minutu později vsítil jediný gól utkání již zmiňovaný Bijen. Po rohovém kopu z pravé stany byl zablokován pokus Agyeponga, nicméně balón se odrazil ke zcela volnému domácímu bekovi a ten neměl problém se zakončením do prázdné branky. Hosté byli velmi blízko vyrovnání v 82. minutě, kdy střídající Rayhi zakroutil svou technickou ránu na tyč.

Ve druhé nastavené minutě zpracoval dlouhý nákop z pravé strany Foor, elegantně se obtočil kolem obránce a vystřelil z dvanácti metrů, mladičký gólman Drommel odvrátil míč brilantním zákrokem do bezpečí. Enschede v příštím kole přivítá mistrovské PSV a čeká ho pravděpodobně o poznání těžší duel, Nijmegen se pokusí zabojovat o další body doma proti Groningenu.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, nec-nijmegen.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele