základní část, 9. kolo
17.10.2015 18:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Groningen - Willem II 2:1

Hráči Groningenu dokázali potvrdit úlohu favorita na domácí půdě proti konkurenčnímu Tilburgu, ovšem jejich tříbodový zisk se nerodil lehce. Domácí se dostali do vedení krátce po polovině prvního poločasu, nicméně Willem srovnat zhruba pět minut před koncem. Ani to mu nakonec nepomohlo, vítězství účastníka základní skupiny Evropské ligy zajistil z následného útoku Danny Hoesen, který se v letošním ročníku Eredivisie trefil podruhé.

Domácí se v tabulce prozatím posunuli na deváté místo s třinácti body a přiblížili se pohárovým příčkám, Tilburg má na kontě stále jen jedno vítězství a se šesti body je až čtrnáctý, s čímž rozhodně spokojen být nemůže. Groningen se dostal do vedení ze své první vážnější akce ve 24. minutě, kdy Rusnák našel famózní nahrávkou rozeběhnutého Mimouna Mahiho a ten se brilantně vyhnul ofsajdové pasti.

Poté si to namířil blíže do středu do pokutového území a ze třinácti metrů pohotově vypálil přímo ke vzdálenější tyčce, brankář Lamprou byl bezmocný. Ještě do přestávky mohl vyrovnat Falkenburg, který využil souboje Andersena s Hateboerem a vyslal na zadní tyč kroucenou přízemní ránu, mířil zhruba o půl metru vedle. Po změně stran se domácí snažili držet míč a soupeře téměř do ničeho nepouštěli.

Svůj náskok mohli navýšit v 72. minutě, kdy se Linssen zjevil v tváří tvář proti Lamprouovi, jenže zblízka nedokázal hostujícího strážce propálit. Tilburg se dočkal vyrovnávací branky v 85. minutě a měl velkou porci štěstí, když do vlastní sítě zamířil Etiënne Reijnen. Ten po rohovém kopu z pravé strany lehce tečoval balón a gólman Padt předvedl skvělý zákrok, nicméně už předtím balón celým svým objemem přesáhl brankovou čáru.

Nicméně Groningen se z tohoto velmi nečekaného gólu dokázal rychle oklepat, o minutu později mu totiž vrátil vedení právě Hoesen. Po dlouhém centu z levé strany hlavičkoval zpětně předchozí smolař Reijnen a do míče se poté akrobaticky z otočky opřel čtyřiadvacetiletý útočník, který povedeně přehodil bezmocného Lamproua. Tilburg v příštím kole přivítá Heerenveen, Groningen bude bojovat o další body v Nijmegenu.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele