základní část, 32. kolo
19.04.2016 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Groningen - Roda JC 1:0

Hráči Rody Kerkrade nedokázali ani napočtvrté v Eredivisii dosáhnout na bodový zisk a připsali si tak svou čtvrtou porážku v řadě za sebou. Tentokráte nestačili na konkurenční Groningen, kterému na jeho půdě podlehli nejtěsnějším poměrem 0:1. V boji o záchranu si tak opět lehce zkomplikovali situaci, v tabulce jsou stále na patnácté pozici s jednatřiceti body. Groningen naopak navázal na dobrou formu z poslední doby a je na desáté příčce.

Domácí celek včetně úterního klání získal ve čtyřech duelech solidních deset bodů a doposud jich posbíral již čtyřiačtyřicet. FC vstoupilo do zápasu velmi aktivně a do vedení se mohlo dostat ve 3. minutě, avšak po krásné kombinaci na jeden dotek a následné střele ze střední vzdálenosti od Madura skvěle zasáhl brankář van Leer, když odvrátil balón na rohový kop. Hosté poprvé zahrozili zhruba po pětadvaceti minutách.

Na centr z pravé strany do šestnáctky soupeře si naskočil Peterson a rybičkou se snažil usměrnit balón k levé tyčce, ale brankář Padt byl připraven a famózně nadvakrát nakonec schoval míč v rukavicích. Ve 27. minutě se na druhé straně opřel do míče z voleje Albert Rusnák a jeho tvrdou ránu z patnácti metrů mířící pod horní tyčku vytáhl van Leer výborně nad břevno. Stejný hráč byl blízko úvodnímu gólu zápasu v poslední minutě první půle.

Na levé straně se dobře uvolnil a pak vystřelil z deseti metrů k bližší tyč, van Leer byl však připraven a jeho pokus opět vyboxoval mimo tři tyče. Po hodině hry se ocitl v dobré možnosti hostující Jurič, jenže po dlouhém nákopu z půlky a následnému náběhu za domácí defenzívu nedokázal zblízka z osmi metrů propálit Padta. Rozhodující okamžik byl nakonec k vidění v 67. minutě, kdy se jediným střelcem stal aktivní Rusnák.

Jednadvacetiletý slovenský záložník využil pasu Idrissiho z pravého křídla a následného odrazu, jeho tvrdá rána z dvanácti metrů nakonec se štěstím skončila za zády van Leera, který se kvůli teči svého spoluhráče hnul do protipohybu. Groningen mohl navýšit své vedení v 88. minutě z pokutového kopu. Celému okamžiku předcházel faul van Leera na unikajícího Drosta oceněný žlutou kartou. Míč si na penaltový puntík postavil Rusnák a strážce Rody vystihl směr jeho střely, penaltu tak zlikvidoval. Domácím to ale nakonec příliš vadit nemuselo, těsný náskok totiž udrželi až do závěrečného hvizdu.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl, rodajc.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele