základní část, 30. kolo
10.04.2016 14:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Groningen - BV De Graafschap 3:1

Fotbalisté Groningenu dokázali potvrdit úlohu favorita proti zachraňujícímu se De Graafschapu a navázali tak na nedávné vítězství 1:0 na půdě Den Haagu. Po nedělní výhře 3:1 se v Eredivisii nacházejí na desáté pozici se čtyřiceti body a stále mají šanci na horní polovinu tabulky. Hosté i čtyři kola před koncem zůstávají na předposlední sedmnácté příčce o bod před konkurenčním Cambuurem.

Přitom nováček soutěže se dostal do vedení již v 8. minutě, následně však ještě do poločasu domácí srovnali a o své výhře rozhodli dvěma brankami v závěrečné čtvrthodině. De Graafschap vstoupil do utkání velmi aktivně a již v úvodní minutě mohl skórovat. Na centr od rohového praporku si naběhl Pröpper a hlavou jen těsně minul domácí svatyni. Nicméně o sedm minut později již dokázal rozvlnit síť zásluhou Case Peterse.

Ten po přihrávce od Tesselaara vypálil z dvaceti metrů k bližší tyči a Padt i přes zákrok jednoruč nedokázal zabránit míči v cestě do sítě. Hosté mohli navýšit svůj náskok v polovině druhého poločasu, kdy po přihrávce Tesselaara z levé strany nedokázal skluzující Vermeij zblízka překonat brankáře Padta. Po půl hodině hry odcentroval Driver přímo na hlavu stojícího van de Paverta, který ale ze stoprocentní pozice zamířil pouze do náruče Padta.

Groningen poprvé zahrozil až ve 34. minutě, kdy po přihrávce z levé strany vystřelil z hranice pokutového území Antonia a levou tyč minul zhruba o metr. Domácí přeci jen dokázali vyrovnat o tři minuty později. K přímém volnému kopu z hranice pokutového území se postavil kapitán Rasmus Lindgren a pravačkou zakroutil balón přímo do levého horního růžku, Jurjus pouze zůstal stát jako přibitý na brankové čáře.

Do druhého poločasu vstoupili oba celky opatrněji, Groningen mohl otočit vývoj v 65. minutě. Jenže proti byl brankář Jurjus, který si poradil se střelou z dálky od Tibblinga i s následnou dorážkou Sorlotha. Zhruba dvacet minut před koncem se dostal do šance de Leeuw, ale po centru z levé strany od Burneta mířil ve skluzu jen do boční sítě.

Domácí nakonec přeci jen šli do vedení v 76. minutě. Po pasu střídajícího Oussami Idrissiho z pravého křídla zamířil hlavou do břevna Maduro a míč se poté od gólmana Jurjuse nešťastně odrazil za brankovou čáru. Za dalších pět minut pojistil vítězství Groningenu Idrissi. Ten se uvolnil na pravé straně a křižnou ranou zamířil přesně ke vzdálenější tyči.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele