základní část, 3. kolo
22.08.2015 20:45 CET
1 : 6
(0:4)

Reportáž

Cambuur Leeuwarden - Heracles Almelo 1:6

Naprosto neuvěřitelný průběh zažilo téměř deset tisíc diváků v Leeuwardenu, kde jejich miláčci byli před zápasem proti trápícímu se Heracles považováni za favority. Nicméně domácí utrpěli otřesný debakl 1:6 a postaral se o něj hrdina Oussama Tannane. Tento teprve jednadvacetiletý útočník totiž vsítil všechny čtyři branky v prvním poločase za pouhých 34 minut a měl i další příležitosti, domácí obrana na něj prostě nenašla recept.

Hostující útočník poprvé skóroval už v 7. minutě, když si navedl míč z pravé strany do středu hřiště a ve skluzu vystřelil z dobrých pětadvaceti metrů, jeho pokus zapadl přímo k pravé tyči. Stejný hráč zařídil po dvaceti minutách hry i druhou branku. Byl totiž faulován Peersmanem v pokutovém území a sám si postavil míč na pokutovou značku. Penaltu pak s přehledem proměnil do protipohybu bezmocného gólmana Nienhuise.

Tannane zkompletoval svůj hattrick za pouhých dvaadvacet minut po necelé půlhodině hry. Hostující forvard získal balón na hranici šestnáctky, poté si ho navedl na pravou stranou a nekompromisní střelou pod břevno nedal Nienhuisovi ani tentokráte žádnou šanci na úspěch. Tannane pokračoval ve svém koncertu až do konce prvního poločasu, svůj čtvrtý gól mohl přidat ve 38. minutě.

Znovu se prosmýkl po pravé straně a jen fantastický zákrok domácího strážce zabránil další brance. Tannanemu to ovšem příliš vadit nemuselo, svého čtvrtého gólu se totiž dočkal o tři minuty později. Tannane prošel defenzívou Cambuuru jak nůž máslem a vystřelil z dobrých dvaceti metrů přesně do levého horního růžku, jednalo se vskutku o nádhernou trefu. Heracles pokračovalo ve velkém tlaku i nadále a zvýšit své vedení mohlo zhruba deset minut po přestávce.

Po centru od rohového praporku hlavičkoval zblízka Wout Weghorst do pravé tyčky. Stejný hráč se prosadil v 58. minutě. Po krásné kolmici za obranu sice napoprvé Nienhuise nepropálil, ovšem z následné dorážky z voleje již rozvlnil síť - 0:5. Konstrukce domácí branky se opět chvěla o šest minut později, do tyče totiž střílel Thomas Bruns. Cambuur snížil zhruba deset minut před závěrečným hvizdem zásluhou Bartholomewe Ogbecheho.

Ten se dostal z ničeho nic ke střele z osmi metrů a z otočky napálil balón přímo pod horní tyčku. Z následného protiútoku lovil Nienhuis míč ze sítě pošesté, když po přízemním centru Gladona z levé strany zamířil doprostřed branky Bruns - 1:6. Tečkou za tímto fantastickým utkáním bylo střídání Tannaneho v 84. minutě, ten totiž odcházel do kabin za uznalého potlesku soupeřova publika.

Autor: Viktor Sandev / cambuur.nl, heracles.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
Noustress

Heracles bude po 3 kole najhoršie tretie, nepovedal by som, že sa zrovna trápia kedže sú docela veľký favoriti na boje o záchranu, skôr naopak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele