základní část, 9. kolo
17.10.2015 18:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Cambuur Leeuwarden - AZ Alkmaar 1:1

Fotbalisté Alkmaaru nedokázali navázat na zlepšené výkony těsně před reprezentační pauzou a tentokráte se rozešli smírně s předposledním Cambuurem na jeho půdě v poměru 1:1. Domácí celek i po devíti kolech stále čeká na své první vítězství, počtvrté v řadě uhrál nerozhodný výsledek a s pěti body je sedmnáctý. AZ má na kontě dvanáct bodů a je desáté. Hosté se dostali do vedení v polovině první půle, za domácí skóroval Bartholomew Ogbeche.

Hosté poprvé zahrozili již ve 12. minutě, kdy po chybné rozehrávce Cambuuru vypálil z osmnácti metrů Henriksen a brankář Nienhuis dokázal jeho prudkou přízemní ránu vyrazit. Po pětadvaceti odehraných minutách vypálil Henriksen nezištně z deseti metrů na levé straně pokutového území a jeho střelu mířící do levého horního rohu odvrátil famózním zákrokem na rohový kop opět domácí strážce. O minutu později se už Alkmaar dokázal prosadit.

Po dlouhém pasu za obranu sklepl Henriksen akrobaticky balón pro Vincenta Janssena a ten před prázdnou brankou nezaváhal. Hosté mohli navýšit svůj náskok dvě minuty před přestávkou, jenže střela Tankoviče byla zablokována a následný pokus Janssena prolétl nad horní tyčkou. Ihned na to přeloboval van den Streek na druhé straně brankáře Coutinha, kterého však famózně zastoupil na brankové čáře van der Linden a odhlavičkoval míč do bezpečí.

Po změně stran pokračovali hosté v mírném tlaku a po zhruba deseti minutách hlavičkoval příliš vysoko Gouweleeuw. Po necelé hodině hry se znovu zaskvěl Nienhuis, který vytáhl jednoruč kroucenou ránu dos Santose na rohový kop. Ihned na to pálil příliš vysoko ze stoprocentní možnosti Hupperts, horní tyčku těsně přestřelil také aktivní dos Santos. Cambuur zvýšil svou aktivitu v závěrečné dvacetiminutovce a dočkal se kýženého vyrovnání.

V 70. minutě sice hlavičkoval nepřesně Overgoor, nicméně o dvě minuty později skóroval Ogbeche, který zaznamenal svůj pátý ligový gól v novém ročníku. Po rohovém kopu z pravé strany hlavičkoval na hranici brankového území Peersman a na brankové čáře usměrnil míč akrobaticky přímo pod břevno právě zkušený nigerijský útočník. Cambuur byl velmi blízko vedení v 78. minutě po dalším rohovém kopu tentokráte z opačné strany.

Do zakončení se dostal Peersman a Gouweleeuw fantasticky vykopl míč z brankové čáry. Poté gólman Coutinho vychytal hned dvakrát dorážejícího Barta. Od 85. minuty dohrávali domácí v deseti, když byl po druhé žluté kartě vyloučen Wessel Dammers. Hosté zahrozili pouze jednou a to v poslední minutě, kdy hlavičkoval příliš vysoko van der Laan.

Autor: Viktor Sandev / cambuur.nl, az.nl

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4 - věřím svýmu týmu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele