základní část, 10. kolo
25.10.2015 12:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Cambuur Leeuwarden - ADO Den Haag 1:1

Fotbalisté Cambuuru nedokázali ani ve svém desátém letošním utkání zvítězit a na první tříbodový zisk si tak stále musejí počkat. Naopak zaznamenali již šestý remízový výsledek, z toho čtvrtý v řadě. Hosté z Den Haagu na tom také nejsou zrovna nejlépe, své jediné vítězství zaznamenali ve 2. kole a čekání na tříbodový zisk je taktéž dlouhé. Domácí jsou v Eredivisii sedmnáctí se šesti body, hostům náleží čtrnácté místo s osmi body.

Utkání nebylo nijak bohaté na vyložené příležitosti a obě branky padly ihned po změně stran. Ani jednomu výběru se nedařila finální přihrávka, vázla kombinace a diváci se nemohli bavit pohlednou hrou. Do první střelecké možnosti se dostali domácí až po dvaceti minutách, kdy tvrdě vypálil van de Streek, ovšem zamířil pouze do připravené náruče gólmana Hansena. O tři minuty později hlavičkoval Ogbeche zhruba o dva metry vedle.

Hosté se poprvé ozvali až krátce po odehrané půlhodině, kdy se k míči dostal na hranici brankového území Meijers, jenže jeho pokus o lob dokázal gólman Nienhuis přečíst. Cambuur přišel ve 36. minutě o zraněného kanonýra Ogbecheho, který musel opustit předčasně trávník kvůli poraněné noze. Den Haag se dostal z ničeho nic do vedení necelé dvě minuty po změně stran, kdy se trefil japonský kanonýr Mike Havenaar.

Ten vsítil svou sedmou ligovou trefu po parádním pasu Duplana z levé strany a hlavou z brankového území překonal brankáře Nienhuise. Nicméně domácím se podařilo vyrovnat o čtyři minuty později. Furdjel Narsingh přešel přes podklouznuvšího Meijerse a hnal se sám na hostující branku, poté pohotově zakončil ze čtrnácti metrů k pravé tyči. Po necelé hodině hry pálil na druhé straně z dobré pozice Zuiverloon, ale zamířil příliš vysoko.

Až do závěrečného hvizdu byli mírně aktivnější domácí, za zmínku stojí dvě střely Barta, který nejprve mířil těsně nad horní tyčku a poté do rukavic Hansena. V závěrečné desetiminutovce se oba výběry soustředily hlavně na defenzívu a nic důležitého se nestalo. Cambuur v příštím kole zavítá na půdu trápícího se Heerenveenu, Den Haag přivítá v domácím prostředí favorizovaný Feyenoord.

Autor: Viktor Sandev / cambuurl.nl, adodenhaag.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele