základní část, 7. kolo
27.09.2015 12:30 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

BV De Graafschap - Willem II 2:2

Fotbalisté De Graafschapu dokázali na sedmý pokus vybojovat svůj první bod v Eredivisii po postupu z druhé ligy a v domácím prostředí se rozešli smírně s Tilburgem v poměru 2:2. Nicméně ještě v polovině druhého poločasu to vypadalo, že domácí opět budou bez bodů, prohrávali totiž 0:2 a navíc hráli bez vyloučeného Alexandera Banninka. Nerozhodný výsledek zařídil v poslední minutě utkání Vincent Vermeij.

De Graafschap je v nizozemské nejvyšší soutěži stále na posledním místě s jedním bodem, Tilburgu patří prozatímní třinácté místo se šesti body. Do první vážnější šance se dostali domácí krátce po čtvrthodině hry. Z hranice pokutového území napřáhl Cas Peters a gólman Lamprou vyrazil míč před sebe, následná dorážka se těsně mezi tři tyče nevešla. Góly začaly padat až v závěru první půle a to do domácí sítě.

O oba dva se postaral Erik Falkenburg, který tak má na kontě čtyři góly po sedmi odehraných kolech. Nejprve ve 41. minutě přihrál Falkenburg na levou stranu Haemhoutsovi a sám po následném centru do pokutového území nikým nehlídán propálil zblízka bezmocného gólmana Lamproua. O dvě minuty později po pasu z pravé strany minul brankář Jurjus balón a ten se odrazil od tyče ke zcela volnému sedmadvacetiletému záložníkovi, který s přehledem rozvlnil síť podruhé.

Domácí mohli snížit ihned po změně stran, jenže po přihrávce Peterse a střele Vidy z úhlu předvedl výborný zákrok brankář Lamprou. De Graafschap si ještě více zkomplikoval situaci po vyloučení Bannika v 65. minutě, který při rozehrání přímého volného kopu předčasně vyběhl ze zdi a po druhé žluté kartě odešel do kabin. Domácím svitla naděje na bodový zisk o tři minuty později.

Wuytens totiž v pokutovém území jednoznačně fauloval Peterse a rozhodčí ihned nařídil pokutový kop. Nejaktivnější muž na hřišti Peters se sám ujal exekuce a s přehledem k tyči do protipohybu gólmana Lamproua snížil. Peters mohl vyrovnat v 73. minutě, po pasu z pravého křídla hlavičkoval o pár decimetrů vedle vzdálenější tyčky. De Graafschap měl v závěru mírný tlak a nakonec vyrovnal na konečných 2:2 v 90. minutě. Po centru z pravé strany totiž přeskočil Vermeij vyběhnutého Lamproua a s přehledem hlavou skóroval, na stadionu Vijverberg okamžitě vybuchla obrovská vlna radosti.

Autor: Viktor Sandev / degraafschap.nl, willem-ii.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele