základní část, 24. kolo
21.02.2016 12:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

BV De Graafschap - SBV Vitesse 2:2

Bitva o Gelderland nakonec svého vítěze nenašla. Hostující Vitesse, které nakonec dohrávalo o deseti, bylo v tomhle regionálním derby favoritem, nakonec ovšem bylo rádo i za bod. Stále se zlepšující De Graafschap přitom nebyl daleko od své čtvrté výhry v sezóně, ještě šest minut před koncem totiž vedl.

Arnhemský klub vstupoval do utkání v celkem slušném rozpoložení, vždyť naposledy dokázal vyprovodit celkem snadno Heerenveen. Jenže ani nováček soutěže na tom aktuálně není vůbec špatně. A postupnými krůčky se dere z poslední pozice a přibližuje šestnáctému Excelsioru. Tahle remíza byla pro De Graafschap už třetí v pořadí.

Do první šance se už po pár sekundách hry dostal Baker, ovšem jeho pokus nebyl přesný, a tak gólman Jurjus zasahovat nemusel. Vitesse mělo zpočátku očividnou převahu, byť se mu na těžkém terénu nehrálo snadno. Kombinovat bylo mnohdy obtížné, a tak není divu, že v 16. minutě zkusil ze střední vzdálenosti vystřelit Nakamba, jenž zamířil přesně k tyči.

Hosty jako by tenhle moment ukolébal. Jejich soupeř následně vycítil příležitost a především Vermeij byl při chuti. Nejprve svou hlavičku sice nedokázal usměrnit mezi tři tyče, pět minut před přestávkou už ovšem byl ve vápně na správném místě ve správný čas a svou dělovku z voleje poslal nechytatelně pod břevno.

Mizerně navíc vstoupilo Vitesse do druhého dějství. De Graafschap založil rychlou akci na levé straně, Driver odtud následně našel ve vápně nabíhajícího si Vermeije, jenž z blízkosti pohodlně zakončil. Svěřenci Roba Maase byli jako opaření, dobré možnosti ke skórování si jednoduše nedokázali vytvářet.

Asi nejblíže byl vyrovnání van der Werff, jenže po rohovém kopu neuspěl v zakončení. Poslední slovo si nakonec vzal Baker, jehož tvrdá a přesná rána z dálky z 84. minuty skončila přesně v rohu Jurjusovy svatyně. V nastavení se pak Vitesse muselo obejít bez vyloučeného Otaa, na výsledek však už jeho červená karta vliv neměla.

Autor: Patrik Sandev / vitesse.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele