základní část, 18. kolo
16.01.2016 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

BV De Graafschap - SBV Excelsior 2:0

Nováček z De Graafschapu skvěle zvládl úvodní zápas letošního roku s Excelsiorem a po vítězství 2:0 rozhodně oživil naději na záchranu, navíc zaznamenal svůj první tříbodový zisk před vlastním publikem. V tabulce je sice stál jasně poslední s osmi body, ovšem ztrátu na sedmnáctý Cambuur snížil na pět bodů. SBV se tak nedokázalo oddálit sestupovým pozicím a se sedmnácti body je v tuto chvíli čtrnácté.

Utkání bylo podle předpokladů dlouho hodně vyrovnané a De Gaafschap se dostal do vedení až dvacet minut před koncem zásluhou Case Peterse, své vedení pojistili v nastaveném čase. Oba celky hrály od samého začátku velmi slušně a rozhodčí Higler nemusel za celých devadesát minut ani jednou tasit žlutou kartu. V úvodní polovině prvního dějství se nic zajímavého nepřihodilo a hra se spíše odehrávala ve středu hřiště.

Teprve ve 24. minutě zahrozili domácí po přihrávce z pravé strany, defenzíva Excelsioru si ale s mírným závarem dokázala poradit. Hosté spálili svou největší možnost v utkání ve 33. minutě. Střela Kuwase byla sražena přímo na kopačku zcela volného van Weerta, který ale před poloodkrytou brankou selhal a zblízka ji vůbec netrefil. Pět minut před přestávkou promarnil obrovskou možnost na vedení domácí tým, konkrétně pozdější hrdina Peters.

Z levého křídla odcentroval Driver a na hranici brankového území zakončoval akrobaticky svou hrudí Peters. Brankář Muyters předvedl exkluzivní zákrok a vyrazil míč na rohový kop.Ve 44. minutě mohl své předchozí zaváhání napravit van Weert. Ten po výborném pasu za obranu pálil na levé straně po zemi, jeho pumelici však dokázal brankář Jurjus odvrátit na rohový kop. Po změně stran se obrázek hry nezměnil, domácí skórovali z ničeho nic v 71. minutě.

Po dlouhém pasu do pokutového území nedosáhl brankář Muyters na míč ve velké skrumáži a ten se následně odrazil k volnému Petersovi. Dvaadvacetiletý útočník zachoval chladnou hlavou a z voleje uklidil balón přímo pod horní tyčku. Hosté s přibývajícím časem otevírali svou defenzívu a v první nastavené minutě je potrestal Vincent Vermeij. Ten si naběhl na krásný přízemní centr od střídajícího El Jebliho a lehkou tečí usměrnil balón nad bezmocného strážce Excelsioru.

Autor: Viktor Sandev / degraafschap.nl, sbvexcelsior.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele