základní část, 27. kolo
11.03.2016 20:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

BV De Graafschap - Roda JC 3:0

Fotbalisté DeGraafschapu předvedli v páteční předehrávce na domácím stánku velmi dobrý výkon proti konkurenční Rodě, zvítězili snadno v poměru 3:0 a zaznamenali své nejvyšší vítězství v letošním ročníku Eredivisie. V tuto chvíli se prozatím dostali na předposlední sedmnácté místo se sedmnácti body o bod před konkurenční Cambuur. Roda prohrála podruhé za sebou a je stále čtrnáctá s osmadvaceti body.

V úvodní půlhodině se podle předpokladů hrálo z obou stran opatrně a ani jeden výběr se dlouho nemohl dostat do vyložené příležitosti. Hned z té první vážnější poprvé skóroval De Graafschap ve 33. minutě, kdy se prosadil Youssef El Jebli. Po rychlém protiútoku to na levé straně udělal skvěle Peters a přihrál zpětně na penaltový puntík El Jeblimu. Ten se poté kličkou zbavil protihráče a z deseti metrů propálil bezmocného brankáře van Leera.

Po změně stran mohlo z ničeho nic vyrovnat Kerkrade. Na pravém křídle dostal hodně místa Poepon a tvrdě vystřelil, nicméně s jeho pokusem si fantastickým způsobem dokázal poradit gólman Jurjus. Domácí celek pojistil své vedení v 50. minutě. Na rohový kop Drivera z pravé strany si na hranici brankového území naskočil Robin Pröpper a hlavou zamířil přesně k pravé tyčce, van Leer se i tentokráte po míči natahoval marně.

Hosté měli obrovskou šanci snížit po necelé hodině hry. Will totiž ve vlastní šestnáctce zatáhl za dres Swinkelse, za faul obdržel žlutou kartu a rozhodčí Janssen bez váhání nařídil pokutový kop. K němu se postavil Poepon, jenže jeho slabou a velmi špatně umístěnou střelu chytil bez větších obtíží Jurjus. V 66. minutě mohl na druhé straně navýšit vedení domácích Vermeij, avšak zblízka si na hostujícího strážce nepřišel.

Roda se až do závěrečného hvizdu nedostala do žádného souvislého tlaku a ani jednou domácí branku neohrozila. Naopak De Graafschap zahrozil v závěrečné desetiminutovce ještě dvakrát. Nejprve v 83. minutě vypálil z přímého volného kopu z levé strany Tarfi a jeho dalekonosný pokus kryl na brankové čáře van Leer. Ve druhé nastavené minutě udělal za duelem gólovou tečku střídající Piotr Parzyszek. Ten pobyl na hřišti necelé dvě minuty a po střele z levé strany dorážel snadno z šesti metrů doprostřed branky.

Autor: Viktor Sandev / rodajc.nl, vi.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele