základní část, 13. kolo
21.11.2015 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

BV De Graafschap - FC Groningen 1:2

Nováček z De Graafschapu nedokázal ani na třináctý pokus v nejvyšší soutěži dosáhnout na tříbodový zisk a naopak zaznamenal svou jedenáctou porážku, když podlehl Groningenu 1:2. Domácí výběr je tak v Eredivisii stále beznadějně poslední s pouhými dvěma body a na sedmnáctý Cambuur ztrácí bodů pět. Účastník základní skupiny Evropské ligy má na kontě jednadvacet bodů a posunul se na solidní šestou pozici.

Hosté se dostali do vedení krátce před koncem prvního poločasu a svůj náskok pojistili v polovině druhého dějství, domácím se podařilo pouze snížit zhruba čtvrthodiny před koncem z pokutového kopu. Úvod zápasu byl z obou stran velmi opatrný, poprvé vážněji zahrozili hosté až ve 27. minutě. Po přihrávce na pravou stranu se před brankářem Jurjusem ocitl osamocený Antonia, jenže z úhlu nedokázal domácího strážce překonat.

O tři minuty později se mohli dostat do vedení domácí. Z hranice pokutového území vystřelil Bannink a brankář Padt jeho tvrdou ránu skvěle vyrazil u své levé tyče. Po následném rohovém kopu hlavičkoval velmi nebezpečně Nathan Kabasele a za Padta musel až na brankové čáře zaskakovat Michael de Leeuw. Ve 40. minutě mohl stejný hráč poslat hosty do vedení, po centru z levého křídla hlavičkoval z hranice brankové území a Jurjus nakonec dokázal nadvakrát balón zkrotit.

Groningen se dočkal vedoucí trefy o dvě minuty později. Po přetaženém pasu z pravé strany vracel téměř z brankové čáry míč před branku Drost a slovenský krajánek Albert Rusnák rozvlnil síť ze šesti metrů, Jurjus byl naprosto bez šance na úspěch. Hosté pojistili svůj náskok v 68. minutě, kdy se trefil aktivní de Leeuw. Ten obdržel nahrávku na pravou stranu, dvěma kličkami si na hranici šestnáctky udělal místo a poté skvostným padáčkem poslal balón přímo do levého horního růžku.

Domácím svitla naděje zhruba o deset minut později. Kasper Larsen totiž zahrál ve vlastním pokutovém území rukou a byla nařízena penalta. K ní se postavil Kabasele, který zvolil zakončení po zemi k pravé tyči a naprosto zkušeně obstřelil gólmana Padta. Ve zbývajících minutách si ale De Graafschap již nevytvořil žádnou výraznější příležitost či nějaký souvislý tlak a ani tentokráte nedokázal své fanoušky potěšit.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bobo Rusnák proti Graafschapu skóruje. Za 21ku sa proti Holandsku predviedol v skvelej forme a tú pretaví aj do ligovej súťaže.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele