základní část, 5. kolo
12.09.2015 18:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

BV De Graafschap - AZ Alkmaar 1:3

Letošnímu účastníkovi základní skupiny Evropské ligy evidentně prospěla reprezentační pauza, neboť po čtyřech ligových zápasech bez vítězství ukořistil svůj první tříbodový zisk na půdě nováčka z De Graafschapu. Ten sice dokázal podruhé v sezóně skórovat, jenže ani tentokráte nebodoval a je s nulou na kontě po pěti zápasech beznadějně poslední. AZ získalo pět bodů a je prozatím dvanácté.

Hosté poprvé zahrozili už po necelé čtvrthodině hry, kdy se k přímému volnému kopu z levé strany postavil Jahanbakhsh a zakroutil balón pod břevno, ovšem s fantastickým zákrokem se dokázal vytasit brankář Jurjus. Alkmaaru to ale příliš vadit nemuselo, o pár desítek sekund později už totiž skóre otevřel Rajko Brežančič. Ten po přihrávce Rienstry vypálil z více jak třiceti metrů a jeho tečovaný pokus nakonec zapadl přímo za bezmocného Jurjuse.

Po dvaceti minutách hry domácí strážce čaroval. Rienstra poslal přízemní nahrávku z pravé strany na Janssena a ten zakončoval ve skluzu, jeho padáček dokázal Jurjus zachytit akrobatickým zákrokem jednoruč. O pět minut později vypálil z pětadvaceti metrů Jahanbakhsh a brankář De Graafschapu i tentokráte odvrátil míč fantasticky na rohový kop. De Graafschapu se podařilo vyrovnat z ničeho nic v předposlední minutě první půle.

O nádherný gól se postaral Nathaniel Will, který si přistrčil míč blíže do středu před pokutové území a famózně zakroutil balón do levého horního rohu, gólman Rochet se pouze proletěl vzduchem. Domácí promarnili obrovskou možnost na vedení v 53. minutě, kdy Peters narazil Kabaselemu a ten z jasné pozice sám před Rochetem vysoko přestřelil. Alkmaaru vrátil vedení Markus Henriksen v 63. minutě.

Na pravé straně to výborně udělal Hupperts a krásně odcentroval do pokutového území soupeře, kde si udělal prostor právě Henriksen a hlavou zamířil pod horní tyčku. Stejný hráč skóroval podruhé v zápase o dvě minuty později a dal hostům definitivní klid. Tentokráte se odhodlal k přízemní střele z osmnácti metrů a skvostně uklidil balón ke vzdálenější tyči. Ve druhé polovině druhého dějství zahrozili domácí hned třikrát, ale střídající Vermeij dvakrát nezakončil přesně a v samém závěru neuspěl ani Kabasele, výsledek sobotního střetnutí se tedy nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / az.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele