základní část, 33. kolo
01.05.2016 14:30 CET
4 : 1
(3:1)

Reportáž

AZ Alkmaar - BV De Graafschap 4:1

Alkmaar dokázal navázat na dobrou formu a v posledním domácím utkání porazil nováčka z De Graafschapu snadno 4:1. Díky tomu se udržel na čtvrtém místě tabulky se šestapadesáti body a je blízko k postupu do předkola Evropské ligy. V závěrečném 34. kole zavítá na půdu jediného konkurenta z Utrechtu a pokud se chce vyhnout kvalifikaci o EL, tak nesmí prohrát o více jak dvě branky. Na De Graafschap čeká baráž.

AZ je před Utrechtem o tři body a ve skóre má navrch čtyři góly. Nováček z De Graafschapu nakonec těžce vydřel první krok k záchraně, základní část zakončí na sedmnácté pozici s dvaadvaceti body a čeká ho hodně nevyzpytatelná baráž. Přitom hosté do zápasu vstoupili naprosto skvěle, když se už v 7. minutě prosadil Mark Diemers. Ten po centru Koolhofa z levé strany a následném odrazu vystřelil po zemi z osmi metrů kolem brankáře Rocheta.

Nicméně Alkmaar nečekal s vyrovnáním dlouho. O sedm minut později se pošestadvacáté v letošním ročníku Eredivisie prosadil Vincent Janssen. Ten po jasném faulu Smeetse na Ridgeciana Hapse s přehledem proměnil pokutový kop, když balón tvrdě napálil do levé spojnice a od ní se míč odrazil k protější tyči. Domácí otočili vývoj zápasu v polovině prvního poločasu, po nádherné kombinaci na jeden dotek se prosadil Haps.

Ten po narážečce s Jorisem van Overeemem vystřelil z voleje z hranice pokutového území k levé tyči. Zhruba deset minut před přestávkou měl na kopačce třetí branku AZ Alireza Jahanbakhsh, jenže jeho lob z ostrého úhlu skončil v boční síti. Stejný hráč nakonec skóroval ve 40. minutě. Na levé straně šestnáctky to udělal skvěle Dabney dos Santos a poté předložil míč před prázdnou banku, kde už měl Jahanbakhsh snadnou úlohu - 3:1.

Ihned po změně stran nepolevili domácí v aktivitě a v 57. minutě se mohl podruhé v duelu prosadit Janssen. Ten se zbavil dvou protihráčů a jeho následná skákavá střela z patnácti metrů jen těsně minula vzdálenější tyčku. O pět minut později mohl rozvlnit síť Oritz, ovšem z deseti metrů minul pravou tyč o pár decimetrů. Na konečných 4:1 pro Alkmaar upravil v 75. minutě van Overeem, který po přihrávce Jahanbakhshe z levé strany dopravil ve skluzu míč z hranice brankového území za záda gólmana Jurjuse.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele