základní část, 19. kolo
24.01.2016 16:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

ADO Den Haag - Cambuur Leeuwarden 2:1

Den Haag potvrdil úlohu favorita proti předposlednímu Cambuuru a znovu udělal důležitý krok ke kýžené záchraně. Hrdinou utkání se opět stal japonský útočník Mike Havenaar, který během čtyř minut v druhém poločase otočil nepříznivý vývoj a domácí díky němu nakonec zvítězili 2:1. Havenaar letos nastřílel deset ligových branek v šestnácti odehraných utkáních a je hlavní oporou Den Haagu. Ten je nyní v tabulce na jedenácté pozici se třiadvaceti body.

Hosté z Cambuuru v posledních dvou zápasech uplynulého roku zvítězili, ovšem v tom novém ještě nemají ani bod. Přitom do nedělního závěrečného utkání 20. kola vstoupili skvěle, když se dostali do vedení po necelé čtvrthodině hry. V Eredivisii jsou stále na předposledním sedmnáctém místě, na konkurenční Twente ztrácejí body tři. První vážnější příležitost byla k vidění již ve 4. minutě a dostali se do ní hosté.

Po skvělé rozehraném signálu z přímého volného kopu vypálil ze čtrnácti metrů Ogbeche a jeho tvrdá rána minula bližší tyčku jen o pár decimetrů. Cambuur byl i nadále aktivnějším celkem a vedoucí branky se dočkal přesně o deset minut později. Ogbeche krásně narazil za obranu soupeře rozběhnutému Sanderu van de Streekovi a ten na pravé straně pokutového území učebnicovým dloubákem zakončil přímo ke vzdálenější tyčce.

Až do konce úvodního dějství se nic zásadního nestalo, domácí vyrovnali osm minut po změně stran. Po rychlé akci na levém křídle odcentroval před branku Kanon a Havenaar u bližší tyče zblízka rozvlnil hlavou síť. Osmadvacetiletý útočník podruhé rozjásal stadion v Den Haagu o necelé čtyři minuty později. Po velkém závaru v šestnáctce Cambuuru se dostal k odraženému míči a nakonec ho se štěstím poslal přesně ke vzdálenější tyči.

Domácí mohli pojistit své vedení po hodině hry, kdy po pasu Havenaara prudce hlavičkoval z hranice pokutového území Duplan a Nienhuis famózně vyrazil míč nad horní tyčku. Ihned na to mohl dovršit svůj hattrick Havenaar, jenže bližší tyč minul o decimetry. Do poslední velké možnosti se dostal Cambuur zhruba deset minut před koncem. Nicméně rána Ogbecheho z hranice pokutového území letěla těsně vedle a výsledek zápasu se tak nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / adodenhaag.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele