základní část, 31. kolo
18.04.2015 20:45 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Willem II - FC Groningen 1:4

Utkání mezi Willemem Tilburg a Groningenem bylo mnohem vyrovnanější, než by naznačovalo konečné skóre 1:4. Za hosty se hned dvakrát prosadil Chery, skóre doplnili Antonio, de Leeuw a domácí Messaoud. Groningen tak odskočil svému soupeři na tři body.

Tilburg sice nakonec odešel drtivě poražen, byl to však on, kdo si připsal vůbec první šanci zápasu - Haemhouts zachytil neúspěšný odkop jednoho z obránců a střelou z hranice vápna notně vystrašil brankáře Padta. Reakce Groningenu však byla okamžitá a tentokrát mnohem přesnější. Bleskový brejk vedl Tjarron Chery, který si k zakončení vybral Jarchinia Antonia; proti jeho samostatnému nájezdu sice gólman Lamprou vyběhl, byl však efektně přelobován.

To se psala teprve osmá minuta. Domácí inkasovaná branka příliš nevyvedla z míry a nadále diktovali tempo hry, jenže Groningen vyučoval z efektivity - ve 22. minutě se hrdina zápasu Chery tentokrát ujal zakončení sám, poté, co si narazil s de Leeuwem a probil se kolem jednoho z obránců. Lamprou byl opět bezmocný. Poločasové skóre tak hostům dokonale vyhovovalo; aniž by byli na hřišti lepším týmem, nesli si do druhého dějství luxusní náskok.

Naopak Tilburg působil po druhé trefě přece jen trochu demoralizovaným dojmem, a když po hodině hry potřetí zavěsil de Leeuw - opět ze samostatného úniku po chytrém vybídnutí Antonia - bylo definitivně rozhodnuto. Lamprou ještě chvíli předtím musel hasit nebezpečnou standardní situaci. Domácím je nutno přičíst k dobru, že ani za stavu 0:3 zcela nesložili zbraně a Ali Messaoud zužitkoval chvilkový tlak přesnou střelou z 67. minuty.

Prakticky okamžitou odpověď mohl vyslat Antonio, jenže přestřelil; na druhé straně pak Sahar ze skvělé pozice odmítl snížit na 2:3 a ještě tak zápas zdramatizovat. V otevřeném závěru se šance střídaly na obou stranách - Tilburg měl smůlu, že v závaru v 85. minutě nikdo nedokázal propasírovat míč do Padtovy sítě, na druhé straně se neúspěšným lobem prezentoval van der Laan. Finální úder do vazu domácího týmu pak ještě v páté minutě nastavení přidal Chery - z dalšího samostatného nájezdu.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele