základní část, 32. kolo
25.04.2015 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

SC Heerenveen - Willem II 1:1

Zřejmě spravedlivou remízou skončil duel Heerenveenu a Willemu II. Oba celky rozhodně měly zájem o to získat tři body. Zatímco domácí si chtěli pojistit první sedmičku, která zaručuje play-off Evropské ligy, hosté se těmto pozicím chtěli naopak přiblížit. Nakonec tedy oba mančafty díky nerozhodnému výsledku spíše zasmutnily.

Domácí trenér Dwight Lodeweges nemohl v utkání počítat do obrany s Marzem a van Akenem a před utkáním o jejich náhradách tajnůstkařil. Nakonec tak trošku překvapivě nastoupil Otigba, do defenzivní řady se pousnul kapitán de Roon, a volné místo v sestavě nakonec zbylo pro Bikela.

De Superfriezen v okleštěné jedenáctce vstoupili do utkání slušně. V 7. minutě se k zakončení po rohovém kopu Larssona dostal St. Juste, nicméně zamířil jen mimo. Na druhé straně se mohl prosadit Messaoud, jeho pokus byl po teči Otigby dosti nepříjemný pro brankáře Nordfeldta, ten si však nakonec poradit dokázal.

V závěru půle měl Willem II opravdu velkou tutovku, Armenteros totiž unikl heerenveenské obraně a ocitl se sám před Nordfeldtem, ten ovšem vytáhl naprosto perfektní zákrok. A krátce po obrátce hosté pozlobili ještě jednou. Van der Struijk parádně uvolnil Armenterose, který se ještě snažil najít Bruna Andradeho, ale zase zasáhl fantasticky Nordfeldt.

I když hra Heerenveenu nebyla ideální, Lodeweges zareagoval na situaci střídáním až dvacet minut před koncem, kdy se na hřiště dostal Veerman, který měl v útoku více podporovat dosud nevýrazného Utha. Německý forvard se ve vápně přece propracoval k nějaké té šanci, gólman Lamprou ale zasáhl.

Branky začaly padat až v závěru. Van der Struijkův pas se v šestnáctce se štěstím dostal k Brunovi Andrademu, jenž v pohodě překonal Nordfeldta. Za dvě minuty bylo ovšem srovnáno. Larsson posunul balón pod sebe na rozeběhnutého Utha, jenž z levé strany zakončil podél rukavic Lamproua.

Autor: Patrik Sandev / sc-heerenveen

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele