základní část, 19. kolo
24.01.2015 20:45 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

SC Heerenveen - SBV Vitesse 4:1

Souboj dvou celků ze středu tabulky jasně lépe dopadl pro domácí Heerenveen, který tak v novém roce i napodruhé ukořistil plný počet bodů. Utkání s Vitesse měl prakticky od začátku až do konce plně pod kontrolou a už do poločasu si vytvořil pohodlný náskok. Hosté v jarní části sezóny padli podruhé v řadě.

Snad jen jedna kaňka pošpinila jinak jeden z nejpovedenějších zápasů tohoto ročníku svěřenců Dwighta Lodewegese. V 75. minutě totiž obdržel žlutou kartu útočník Uth, jenž se tak kvůli tomuto osobnímu trestu nebude moc zúčastnit příštího klání s Dordrechtem. Němec však může být spokojený, že k výhře přispěl jedním gólem.

Domácí vstoupili do střetnutí přímo famózně. Přesně takový začátek si představovali. Už ve 4. minutě prošel kolem nedůrazného a špatně bránícího Wallaceho neudržitelný Larsson, který předložil míč do brankového území, odkud z blízkosti skóroval Slagveer. A jen o šest minut později Heerenveen vedl o dvě branky.

I když těsně předtím se mohl hlavičkou prosadit hostující Kašia, bohužel pro něj nepřekonal fantastického gólmana Nordfeldta, udeřil na druhé straně soupeř. Van den Berg poslal parádní kolmici do vápna na nabíhajícího si Utha, jenž z vyložené pozice neminul. Hosté ani tenhle moment nepoložil a snažili se korigovat, jenže jim vůbec nevyšla koncovka.

Během minuty mohli skórovat Labyad a rovněž i Kazaišvili, jenže první jmenovaný přestřelil a druhého jmenovaného parádně vychytal Nordfeldt. Byli to nakonec domácí, kdo měl poslední slovo v prvním dějství. Tři minuty před koncem propadl centr z rohového kopu k Sinkgravenovi, který si balón možná zpracoval rukou, nicméně jeho branka byla uznána.

Ani po obrátce Vitesse nezachytilo začátek a počtvrté inkasovalo, jelikož se v 53. minutě po jednoduché akci prosadil znovu Slagveer. Trojité střídání hostům k lepšímu výkonu zkrátka stejně nepomohlo. Kosmetickou úpravu skóre pak zařídil Kašia, jenž se po standardce ocitl na malém vápně trestuhodně sám a hlavou přesně zacílil.

Autor: Patrik Sandev / sc-heerenveen.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele