základní část, 29. kolo
04.04.2015 19:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

SC Heerenveen - NAC Breda 0:0

Fotbalisté Heerenveenu nedokázali potvrdit úlohu favorita v souboji s Bredou a se šestnáctým celkem Eredivisie uhráli pouze bod po bezbrankové remíze. Domácí celek klesl na sedmé místo s pětačtyřiceti body a přímá cesta do Evropské ligy se mu komplikuje. NAC získalo v boji o záchranu velmi cenný bod, ovšem na šestnácté pozici ztrácí na patnácté Heracles dva body. Heerenveen byl v celém průběhu lepším celkem, hosté se po téměř celý zápas bránili.

V úvodní dvacetiminutovce se hrálo z obou stran velmi opatrně, poté výjimečně zahrozili hosté. Po rychlém protiútoku a krásné přízemní kombinaci se dostal míč k volnému Tighadouinimu, který ale sám proti Nordfeldtovi zklamal a balón vůbec netrefil. Až do konce poločasu tvořili domácí hru, ovšem na skvěle zorganizovanou defenzívu protivníka nedokázali najít recept. Po necelé hodině hry zahrozil podruhé v duelu Tighadouini.

Nádherné sólo předvedl van der Weg, který poté z levé straně přihrával na hostujícího kanonýra, před kterým na poslední chvíli odkopl balón do bezpečí Schmidt. Závěrečná půlhodině byla jasně v režii domácího celku. Po pasu z levé strany téměř od brankové čáry si míč na prsa zpracoval Otigba a tvrdě vypálil, gólman ten Rouwelaar famózním zákrokem odvrátil balón do bezpečí.

Ihned na to propadl pas z pravé strany až k Slagveerovi, který o pár decimetrů obstřelil vzdálenější tyč. Čtvrthodiny před koncem se po obrovském závaru v pokutovém území hostů dostal k míči Thern, jenže v nejdůležitější moment mu sjel míč z kopačky. Asi největší šanci neproměnili domácí v 83. minutě. Po dalším velkém závaru a prodloužené hlavičce zakončoval zblízka Otigba, ale jeho pokus na brankové čáře vykopl kolenem Ligeon.

Heerenveen nakonec mohl přehoupnout misky vah na svou stranu ve čtvrté nastavené minutě, nicméně Uth pálil z otočky z brankového území příliš vysoko. Heerenveen se pokusí napravit toto zaváhání v příštím kole v domácím prostředí proti konkurenčnímu Alkmaaru, Breda přivítá poslední Dordrecht a v tomto střetnutí nutně potřebuje získat tři body.

Autor: Viktor Sandev / nac.nl, sc-heerenveen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele