základní část, 12. kolo
08.11.2014 19:45 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

SC Heerenveen - Go Ahead Eagles 2:2

Fotbalisté Go Ahead zvládli skvěle první půli na půdě Heerenveenu a během půl hodiny se dostali do dvoubrankového vedení. Ovšem domácí celek dokázal po změně stran snížit a nakonec se zhruba pět minut před koncem radoval z vyrovnávací trefy, nicméně zisk jednoho bodu v domácím prostředí rozhodně není úspěchem. Heerenveen se v tuto chvíli nachází na osmém místě tabulky se sedmnácti body, Go Ahead jich má o pět méně a je patnácté.

V úvodní dvacetiminutovce se oba celky rozehrávaly a nebyla k vidění jediná vážnější situace, i přes mírný tlak domácího výběru se ihned na to dostali do vedení hosté. Nieuwpoort uvolnil na levé straně Lambooije, který nádherným přízemním centrem do středu pokutového území našel Marnixe Koldera a ten s přehledem skóroval ke vzdálenější tyči. Domácí mohli vyrovnat po necelé půl hodině hry, nicméně Uth ranou po zemi orazítkoval pouze tyč.

A z následného protiútoku dokázalo Go Ahead skórovat podruhé. Po skvěle secvičené přízemní kombinaci uvolnil Reinenink z pravé strany Rijsdijka, ten v pokutovém území ještě posunul balón na lépe postaveného Alexe Schalka, který s přehledem poslal balón do odkryté domácí svatyně. Poté se hrálo vyrovnaně až do konce úvodního dějství a domácím blýskla naděje na bodový zisk necelých pět minut před koncem.

Po centru van den Berga se dostal k míči Dalgaard a jeho zablokovaná rána se dostala na levé straně k volnému Daleymu Sinkgravenovi, který uklidil balón pod bezmocného brankáře van der Harta. Necelých dvacet minut před koncem mohl na druhé straně definitivně rozhodnout Schalk, jeho dobrou ránu však dokázal brankář Nordfeldt dobře vyrazit. V 77. minutě na druhé straně zahrozil Dalgaard po centru van der Berga, domácí branku však těsně minul.

Heerenveenu se nakonec povedlo vyrovnat v 84. minutě zásluhou Jukky Raitaly. Ten se dostal na hranici pokutového území k odraženému balónu a po dobrém zpracování ho poslal přímo k levé tyči, brankář van der Hart na tuto ránu nemohl dosáhnout. Až do konce utkání se hrálo opatrně a ani jeden celek nechtěl přijít alespoň o bod, výsledek zápasu se tak nezměnil a hosté dosáhli na velmi cenný bod.

Autor: Viktor Sandev / sc-heerenveen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele