základní část, 14. kolo
29.11.2014 19:45 CET
2 : 2
(1:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - Go Ahead Eagles 2:2

Fotbalisté Arnhemu nedokázali v domácím prostředí potvrdit úlohu favorita proti konkurenčnímu Go Ahead a nakonec museli skousnout remízový výsledek 2:2. V utkání sice vedli už o dvě branky, jenže během osmi minut v závěrečné čtvrthodině dvakrát inkasovali a přišli o cenné tři body. V tabulce se tak nacházejí na jedenáctém místě se sedmnácti body, Go Ahead má na kontě o jeden méně a je třinácté.

Po úvodní nezajímavé dvacetiminutovce se do první výraznější příležitosti dostali domácí. Po centru Achenteha z levé strany se na zadní tyči ocitl Ibarra, který vypálil z voleje a proti jeho ráně skvěle zasáhl gólman van der Hart. Přesně v polovině prvního poločasu zahrozili poprvé také hosté, když Reimerink chytrou nahrávkou poslal do samostatného úniku Alexe Schalka a ten z pravé strany uklidil míč zhruba o metr vedle bližší tyče.

Obrovskou možnost spálili hosté ve 26. minutě. Schalk po krásné zasekávačce v pokutovém území vypálil do středu branky a Room vyrazil balón před sebe. K němu dobíhal Reimerink a zblízka vystřelil, nicméně Room se dokázal naprosto neskutečně zvednout a famózním zákrokem odvrátil míč na rohový kop. Po půl hodině hry mohl na druhé straně skórovat Olijnik, jeho dobře umístěnou hlavičku brilantně odvrátil brankář van der Hart.

Domácí v dalších minutách přitlačili a deset minut před přestávkou byl blízko gólu Kazaišvili. Po sraženém centru neudržel míč v rukavicích brankář van der Hart a nikým nehlídaný Kazaišvili vystřelil, jenže jeho slabý přízemní pokus dokázal jeden z obránců Go Ahead odkopnout do bezpečí. Arnhem se dočkal vedoucí branky ve 41. minutě, kdy Marko Vejinović skóroval z přímého volného kopu z třiceti metrů.

Ten nebyl nijak prudký a byl mířený na Olijnika, ten se ovšem sklonil a zmatený van der Hart na změnu pohybu už nezareagoval. Arnhem zvýšil svůj náskok pět minut po přestávce. Po přímém volném kopu z levé strany odvrátil centr na hranici vápna Vriends jen k Pröpperovi. Ten poté nezištnou přihrávkou našel ve vápně Abiola Daudu, který z osmi metrů napálil tvrdě míč k levé tyči - 2:0.

Po hodině hry mohl definitivně rozhodnout Pröpper, ale hostující svatyni minul o pár decimetrů. Go Ahead se dostalo zpět do boje o bodový zisk v 75. minutě zásluhou Schalka, který využil nepřesné rozehrávky soupeře a z pravé strany zakončil mimo dosah Rooma. A o osm minut později bylo vyrovnáno po centru de Sa z levé strany a následné hlavičce střídajícího Mawouna Amevora, balón pak padáčkem zapadl ke vzdálenější tyčce. A když ve třetí nastavené minutě napálil Ibarra odražený míč těsně vedle, tak se skóre utkání nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / vitesse.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele