základní část, 29. kolo
04.04.2015 18:30 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - FC Groningen 1:1

Fotbalisté Groningenu předvedli velmi dobrý výkon na půdě Arnhemu a po slušném vstupu do utkání vybojovali velmi cenný bod. Vitesse teprve podruhé z deseti utkání remizovalo a lehce si zkomplikovalo přímou cestu do Evropské ligy. Arnhem má v tuto chvíli na kontě osmačtyřicet bodů a nachází se na pátém místě. Groningen je stále jedenáctý se šestatřiceti body, avšak na horní polovinu tabulky ztrácí jen jeden bod.

V úvodu utkání byli aktivnější domácí a snažili se tvořit hru, ovšem do vedení se dostali hosté ze své první vážnější možnosti po necelé čtvrthodině hry. Po rohovém kopu zahraném nakrátko přišel centr z levé strany před branku, kde přelstil ofsajdovou past Rasmus Lindgren a lehkou tečí usměrnil balón za záda bezmocného brankáře Rooma - 0:1. V dalších minutách domácí tlačili a vybojovali několik rohových kopů, brankáře Padta však ohrozit nedokázali.

Vitesse dokázalo vyrovnat po necelé půlhodině hry zásluhou Traorého, ovšem ten byl přistižen v ofsajdu a gól tak platit nemohl. Následně byli hosté sevřeni v obranném bloku, svůj náskok mohli pojistit z ojedinělé akce ve 42. minutě. Před pokutovým územím se dostal do dobré pozice Mahi, ale nevypálil nijak tvrdě a zamířil pouze do náruče Rooma. Po změně stran pokračovali domácí v přízemní kombinaci a míč drželi ve více jak šedesáti procentech.

Hned ve 47. minutě vystřelil Kazaišvili, ale rána mu nesedla a zamířil hodně mimo. Následně se opět ukázal Traoré, který se řítil sám na Padta, jenže hostující strážce se mu vrhl pod nohy a nebezpečnou situaci dobrým zákrokem výborně vyřešil. V 54. minutě mohl dát hostům klid Chery, jehož ránu z hranice pokutového území brilantně odvrátil na rohový kop Room. Zhruba v polovině druhé půle vypálil dobře Tibbling, avšak Room i nyní schoval míč do náručí.

Ihned na to vypálil na druhé straně Kazaišvili, jeho razantní střelu dokázal Padt zlikvidovat. Nešťastný moment pro hosty se zrodil v 79. minutě. Po dobré střele nedokázal Padt udržet míč v rukavicích a poté si balón srazil do vlastní sítě - 1:1. Hosté v závěru bránili cenný bod a na tom už nic nezměnila ani střela Traorého ve druhé nastavené minutě. Vitesse určitě není s bodem spokojeno a v příštím duelu se pokusí toto zaváhání napravit.

Autor: Viktor Sandev / vitesse.nl, fcgroningen.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Doma 4 krát po sobě za 1. 3 krát za kurz 1,5 jednou za 2,33-ve 20.kole udělali Ajax. Vyhrají i ted za 1,36? Arnheim v této sezoně doma vůbec nespolupracuje s bookmakery.Vypsaný jako favorit-neprohrál.Vypsaný jako outsider-nevyhrál. Bude to platit i po tomto kole??

Reagovat
smazaný uživatel

Alespon trochuzalepili ten provar sázkovek za uplynulý víkend.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele