základní část, 2. kolo
16.08.2014 20:45 CET
2 : 2
(2:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - Cambuur Leeuwarden 2:2

Fotbalisté Arnhemu měli v zápase s Cambuurem nakročeno k tříbodovému zisku, ovšem kvůli inkasované brance minutu před koncem se nakonec se svým soupeřem podělili po bodu. Hosté šli sice velmi brzy do vedení, favorizované Vitesse ale ještě do poločasu dokázalo výsledek otočit a teprve v samém závěru Cambuur vyrovnal. Po vybojovaném bodu s Twente tak tedy obral dalšího adepta na pohárové příčky.

Hosté se dostali do vedení v 10. minutě ze své první vážnější akce, když Meleg dokázal posunout míč na rozběhnutého Michiela Hemmena, který po chytré zasekávačce a teči jednoho z protihráčů dopravil míč do sítě. Po čtvrthodině hry se Cambuur mohl radovat dokonce z dvoubrankového vedení. Brankář Velthuizen otálel s vyběhnutím a k balónu se málem dostal znovu Hemmen, kterému nakonec strážce Arnhemu sebral míč z kopačky.

Nicméně domácí nečekali s vyrovnáním příliš dlouho a necelých deset minut po inkasované trefě bylo vyrovnáno. Po krásné přízemní kombinaci balón doputoval k volnému Zakariu Labaydovi a ten propálil hradbu těl před sebou i gólmana Nienhuise. O pár minut později na druhé straně nejprve neuspěl se svým sólem Meleg a poté z jasné pozice netrefil branku aktivní Hemmen.

Zhruba deset minut před přestávkou vypálil velmi nebezpečně z více jak pětadvaceti metrů Traoré a o pár decimetrů netrefil horní růžek hostující svatyně. Arnhem se přeci jen mohl radovat z vedení o další tři minuty později. Kazaišvili se po dobrém průniku dostal do pokutového území a upadl, nařízený pokutový kop s naprostým přehledem proměnil Labayd a vsítil tak svou druhou branku v utkání.

Po změně stran už nebyl k vidění tak hektický průběh a tempo hry se zvolnilo. V 55. minutě mohl zvýšit náskok Arnhemu Wallace, ale se svou střelou nenaložil přesně. Další obrovské možnosti byly k vidění až v závěrečné desetiminutovce. Nejprve se Barto před prázdnou brankou dopustil útočného faulu, ihned na to na druhé straně prováhal vhodný moment k zakončení Kazaišvili a brankář Nienhuis mu míč doslova ukradl z nohy.

Vyrovnáno bylo v 89. minutě, kdy po rohovém kopu nejprve brankář Velthuizen skvěle vyrazil střelu Barta, jenomže k následné dorážce se dostal nepokrytý Bartholomew Ogbeche a pro něj už nebyl žádný velký problém skórovat - 2:2. V nastaveném čase sudí zřejmě upřel Vitesse penaltu po zákroku na Daudu v pokutovém území, nicméně na to se již historie ptát nebude a Cambuur tak získal další velmi cenný bod do tabulky.

Autor: Viktor Sandev / vitesse.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele