základní část, 20. kolo
31.01.2015 19:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

SBV Excelsior - NAC Breda 0:0

Oba dva sobotní soupeři hráli od samého začátku velmi opatrně a bylo na nich vidět, že každý bod je hodně cenný. Excelsior byl sice mírně lepším výběrem hlavně v prvním poločase, avšak vyložených příležitostí bylo na obou stranách k vidění poskrovnu a bezbranková remíza je tak naprosto zasloužená. SBV má v tabulce jednadvacet bodů a je stále třinácté, Breda se nachází na 17. místě s patnácti body s náskokem čtyř bodů na nováčka z Dordrechtu.

Domácí v úvodu utkání obléhali pokutové území NAC a dostali se v první desetiminutovce ke dvěma střeleckým pokusům. Nejprve se krásně uvolnil na pravé straně van Weert, přetlačil obránce a následně z ostrého úhlu vypálil na zadní tyč, nicméně hostující branku zhruba o dva metry minul. Ihned na to přišla střela z nějakých pětadvaceti metrů od stejného hráče, avšak ani ta se přibližně o metr mezi tři tyče nevešla.

Excelsior měl i v následujících minutách míč častěji ve svém držení a tvořil hru, hosté se snažili hrozit z rychlých brejků po dlouhých centrech. Až do konce prvního poločasu nebyl k vidění jediný střelecký pokus, teprve po změně stran mohl dostat hosty do vedení obránce Koch. Po přímém volném kopu z levé strany si udělal dostatek místa ve středu pokutového území a hlavičkoval nikým nehlídán, jenže balón poslal vedle pravé tyčky.

Po hodině hry se domácí dožadovali odpískání pokutového kopu po zákroku na van Weerta a nikdo z hostujících hráčů by se rozhodně nemohl divit. Breda sice byla lepším týmem v úvodní polovině druhého dějství, avšak závěr patřil Excelsioru a ten si do konce utkání vypracoval ještě dvě poměrně slušné možnosti. Tu první neproměnil opět aktivní van Weert v 69. minutě, kdy po jeho střele z úhlu předvedl zákrok jednoruč gólman Jelle ten Rouwelaar.

Ten nastoupil ke svému třístému zápasu v dresu Bredy a svůj tým podržel ještě jednou necelou čtvrthodinu před koncem. Ke střele z nějakých dvaceti metrů se probojoval Sander Fischer a vypálil velmi tvrdě, nicméně hostující strážce skvěle vyboxoval balón na rohový kop. S přibývajícím časem se hrálo stále více opatrněji a nervózněji, nikdo nechtěl inkasovat a po závěrečném hvizdu byly oba výběry s bodem evidentně spokojeni.

Autor: Viktor Sandev / nac.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele