základní část, 7. kolo
28.09.2014 12:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

SBV Excelsior - Cambuur Leeuwarden 1:1

Po minulém debaklu 0:4 v Eindhovenu si toužil Cambuur spravit chuť na půdě nováčka z Excelsioru, ovšem ani dnešní zápas mu nevyšel úplně podle představ. Navzdory mírné převaze si domů veze pouze bod za remízu 1:1.

Vstup do utkání vyšel lépe domácím fotbalistům, kteří hýřili aktivitou a defenzivu Cambuuru zaměstnávali častými útočnými výpady. V průběhu 22. minuty se pak dočkali zasloužené trefy. Tom van Weert dostal na pravé straně hřiště perfektní přihrávku do běhu, poté se prosmýkl kolem bránícího hráče až do šestnáctky a nadvakrát překonal vyběhnuvšího Nienhuise.

Po úderu Excelsioru se konečně probudil taktéž Cambuur, který se snažil na nepříznivý stav co nejrychleji odpovědět. To se mu však nepovedlo. Naopak nescházelo mnoho a v prvním dějství mohl dokonce inkasovat ještě jednou. Měl ale štěstí, poněvadž Botakova rána prosvištěla těsně vedle tyče.

Na počátku druhé půle přišla na řadu lítá bitva, odehrávající se výhradně ve středu pole. Diváky z letargie vytrhl až Van Weert, jenž zaznamenal druhou branku, ta však nebyla uznána pro ofsajd.

V 62. minutě naopak udeřili hosté z Leeuwardenu. Centr od rohového praporku propadl houštinou těl až na zadní tyč, kde se k míči dostal Bartholomew Ogbeche a se štěstím jej protlačil za Coutinhova záda. Cambuur mohl dokonce vyhrát, to by však Bartova tečovaná střela nesměla skončit na tyči.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele