základní část, 27. kolo
14.03.2015 19:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

NAC Breda - Go Ahead Eagles 1:0

Fotbalisté Bredy zvládli veledůležité utkání o záchranu s konkurenčním Go Ahead a výrazně oživili své naděje na udržení se v nejvyšší soutěži. Sobotní odpolední duel byl podle očekávání velmi vyrovnaný a rozhodl ho jediný moment až v nastaveném čase. Hrdinou NAC se stal Adnane Tighadouini, který v první nastavené minutě doslova rozbouřil domácí fanoušky a zajistil svému výběru potřebné tři body.

Breda sice zůstává stále sedmnáctá s dvaadvaceti body, ovšem už je pouze o skóre za Heracles a o bod právě za patnáctým Go Ahead. Domácí vstoupili do utkání mnohem aktivněji a už v 6. minutě se mohli dostat do vedení. V pokutovém území se dostal k míči Seuntjes, vypálil ke vzdálenější tyči a jen o malý kousek netrefil hostující svatyni. Breda znovu zahrozila po půl hodině hry.

Falkenburg hlavičkoval z hranice brankového území zcela osamocen, jenže jeho slabý pokus se mezi tři tyče nevešel. Ihned na to se z ničeho nic dostal k balónu De Zeeuw, ovšem jeho nepříliš razantní pokus dokázal gólman van der Hart bez větších problémů vyrazit. Hosté byli v ofenzívě naprosto bezzubí a jejich prvořadým úkolem bylo bránit nerozhodný výsledek. Tighadouini se poprvé ukázal po hodině hry.

Napřáhl z hranice pokutového území a van der Hart skvělým zákrokem dokázal balón odvrátit do bezpečí. Dvacet minut před koncem vypálil z pokutového území střídající Zschusschen a o pár decimetrů minul levou tyč. Špatnou produktivitu NAC mohli hosté potrestat v 79. minutě a byla to největší možnost dosavadního průběhu. V 79. minutě hlavičkoval Vriends z hranice brankového území a Bredu zachránil na brankového čáře obránce Amieux včasným odkopem.

Když už se zdálo, že se diváci branky nedočkají, tak v první nastavené minutě udeřil Tighadouini. Ten se krásně uvolnil na hranici pokutového území s přízemní střelou přes obránce usměrnil balón k bližší tyči, van der Hart se po něm natahoval marně. Na zasloužené vedení už hosté nedokázali nijak odpovědět a výrazně si tak zkomplikovali situaci v boji o holé udržení.

Autor: Viktor Sandev / nac.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele