základní část, 34. kolo
17.05.2015 14:30 CET
4 : 5
(2:3)

Reportáž

NAC Breda - FC Groningen 4:5

Breda měla tuhle sezónu třetí nejhorší ofenzívu z celé Eredivisie, tentokráte jí ale k bodům nepomohly ani čtyři vstřelené branky. Groningen totiž i díky hattricku Michaela de Leeuwa, který se třikrát trefil během úvodní půlhodiny, vsítil o jeden gól více. Zatímco hosté mohou být s tímto ročníkem spokojeni, domácí se připravují na barážová střetnutí.

Nezaujatého diváka nemohl zápas nudit. Nabídl mnoho šancí, mnoho obratů a především hned devět branek. I proto, že se oba týmy nemohly tabulkou propadnout dolů či nahoru, hrály v posledním kole bez bázně a ofenzivně. Nejprve zahrozil v 9. minutě de Kamps, nicméně gólman van der Vlag předvedl jistý zákrok.

O pár chvil později se naopak na druhé straně radoval Groningen z vedení. Hateboer poslal z pravé strany skrz celé vápno přihrávku na zadní tyč, kde se objevil nehlídaný de Leeuw, jenž zaznamenal svou první trefu. Domácí vyrovnali Fernandezem v 16. minutě, který sám před brankářem van der Vlagem nemohl zaváhat.

Za devět minut hosté zase o branku poodskočili. Rusnák se objevil v šestnáctce naprosto sám, předložil balón na ještě lépe postaveného de Leeuwa, který se podruhé v utkání zaradoval. Ve 26. minutě však bylo podruhé srovnáno. Sarpong poslal parádní centr na hlavu Tighadouiniho, jenž tvrdou střelou propálil van der Vlaga.

Gólové hody pokračovaly i nadále. O pět minut později završil hattrick de Leeuw, který ihned z první poslal svůj pokus levačkou přesně k tyči. Ve 36. minutě se podařilo rozvlnit síť Botteghinovi, jenže sudí Gözübüyük viděl, že si dopomohl k tomuto úspěchu faulem, a tak mu branku neuznal.

V 68. minutě si Groningen poprvé vytvořil dvougólový náskok, Chery totiž svůj přímý volný kop zahrál naprosto fantasticky. Na druhé straně se však po obdobně rozehrané standardce zaradoval Tighadouini a zase bylo vše otevřené. Hostující brankář van der Vlag se právem rozčiloval na spoluhráče, že v připravené zdi nestáli, jak měli.

Domácí nakonec nemuselo mrzet, že po přihrávce Tighadouiniho trefil tyčku Seuntjes, neboť Amieuxův centr z levé strany usměrnil hlavou do sítě Fernandez, a zase byl stav nerozhodný. Poslední slovo ale měli hosté. De Roover s Marcellisem se nešťastně srazili, čehož využil Hoesen, jenž míč usměrnil pravačkou ke vzdálenější tyči.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele