základní část, 24. kolo
20.02.2015 20:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

NAC Breda - Cambuur Leeuwarden 2:1

Fotbalisté Bredy dokázali poprvé v novém roce zvítězit a potěšit své fanoušky, i když dlouho hráli s Cambuurem nerozhodně bez branek. Pak je ale spasil Adnane Tighadouini, který vsítil obě dvě branky svého týmu a hosté už jen snížili v nastaveném čase. NAC je stále předposlední sedmnáctá s osmnácti body, ovšem na šestnáctý Heracles ztrácí jen dva body. Cambuur prozatím zůstává na desáté pozici s třiceti body.

Domácí začali mnohem aktivněji a už v 8. minutě se mohli dostat do vedení. De Zeeuw krásnou přihrávkou uvolnil na pravé straně Seuntjense, který se dostal do ostrého úhlu a jeho rána na vzdálenější tyč šla asi o půl metru vedle. Poté se hrálo z obou stran velmi vyrovnaně a další obrovské příležitosti byly k vidění až v závěrečné pětiminutovce první půle. Nejprve zahrozili domácí po skvělé přihrávce Seuntjense.

Ten uvolnil na levé straně rozběhnutého de Kampse a ten vypálil z hranice pokutového území, famózní gólman Nienhuis vyrazil balón na rohový kop. V poslední minutě byl blízko vedení Cambuur. Po rohovém kopu se balón dostal až na zadní tyč, kde zhruba ze tří metrů zamířil hlavou jen do tyče Bartholomew Ogbeche. Po hodině hry zahrozila opět Breda z rychlého protiútoku a poprvé se ukázal Tighadouini.

Ten vypálil z dvaceti metrů a vypálil jen o pár decimetrů nad pravý horní roh. Nicméně stejný hráč se dokázal prosadit o čtyři minuty později. Skluzující de Kamps posunul balón do pokutového území na levou stranu k volnému Tighadouinimu, který zblízka překonal Nienhuise střelou doprostřed branky. V závěrečné desetiminutovce nejprve mohl vyrovnat Andriuškevičius, který však z osmi metrů hlavičkoval jen do náručí gólmana ten Rouwelaara.

V 86. minutě se ocitl před Nienhuisem zcela osamocený Ligeon, jehož rána na zadní tyč šla o pár decimetrů vedle. Ihned na to pojistil náskok Bredy svým druhým gólem v zápase Tighadouini, který po povedeném pasu za obranu zamířil ze čtrnácti metrů k pravé tyči technickou přízemní ranou. Ve druhé nastavené minutě ještě snižoval Ogbeche, který z otočky z deseti metrů nedal ten Rouwelaarovi žádnou šanci - 2:1.

Autor: Viktor Sandev / nac.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele