základní část, 12. kolo
08.11.2014 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

NAC Breda - AZ Alkmaar 0:1

AZ Alkmaar po čtyřech zápasech konečně zase získal tři body a vyhoupl se na pohárové příčky. Naopak Breda od pátého kola nevyhrála a propadla se do sestupového pásma. O výsledku utkání rozhodl parádní trefou v 58. minutě kapitán Alkmaaru Nemanja Gudelj.

Od úvodních minut byli aktivnější domácí a vytvářeli si nebezpečné situace. Dabney dos Santose po vybídnutí Jóhannssona z úhlu pouze nastřelil vybíhajícího ten Rouwelaara a za chvíli měl velkou šanci stoper Gouweleeuw, ovšem třiadvacetiletý stoper prokázal, že je všechno jen ne zakončovatel a napálil míč z velmi dobré pozici mimo tři tyče.

Za deset minut měl další zajímavou příležitost Jóhannsson, ovšem z ostrého úhlu pálil šajtlí vedle. Gólmana tena Rouwelaara neprostřelil ani srbský záložník Nemanja Gudelj. Nikdo v tu chvíli ještě netušil, že se dvaadvacetiletý fotbalista pouze zastřeloval.

Po změně stran měli hosté z Alkmaaru další velkou šanci, ale balón před Jóhannssonem na poslední chvíli odklidil van der Weg. Zanedlouho už však hráči AZ vedli. Na dlouhý pas si naběhl Nemanja Gudelj a skákající míč z voleje lehkým obloučkem poslal pod břevno na vzdálenější tyč. Třiatřicetiletý gólman Bredy couval marně a na perfektně provedený kop nedosáhl.

První vážný zákrok ve druhém poločase si uzdravený kostarický brankář Esteban Alvarado připsal v 75. minutě, když vyškrábl na roh trestný kop Sarponga. Rychlonohý Sarpong dělal obraně AZ problémy, po jeho další individuální akci zakončoval Seuntjes pouze do rukavic připraveného Estebana.

V závěru mohl ještě pojistit vítězství hostů Habs, ovšem svoje sólo zakončil střelou vedle.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele