základní část, 33. kolo
10.05.2015 14:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Go Ahead Eagles - SC Heerenveen 1:1

Konečná remíza nepotěšila ani jeden celek. Zatímco Go Ahead Eagles živil teoretickou šanci na záchranu, teď už je jisté, že si společně s Bredou zahraje baráž o nejvyšší soutěž. Heereenveen má sice jistou účast v play-off o Evropskou ligu, ale přišel kolo před koncem o výhodnější šestou příčku, přičemž nemá ve svých rukou, že jí získá zpět.

Mužstvo Dwighta Lodewegese sahalo v Deventeru po třech bodech, neboť se Lerin Duarte trefil v 88. minutě. Jenže domácí nakonec stačili korigovat, a to o dvě minuty později. I když zásah Wesleyho Verhoeka ve finále nebyl jeho týmu nic platný, alespoň co se vyhnutí se barážových střetnutí týče.

De Superfriezen se museli v utkání obejít bez útočníka Sama Larssona, kterého trápilo zranění kolene, a tak se teprve podruhé v sezóně objevil v základu místo Švéda mladík Younes Namli. Horší zpráva přišla na řadu v průběhu utkání, protože zhruba po půlhodině hry musel vystřídat zraněný Mark Uth. Těžko říci, zda-li letos ještě bude moci nastoupit.

První poločas nenabídl prakticky nic, tedy až na povedenou střelu van der Lindena, která skončila na břevně, a tak se o všem podstatném rozhodovalo až po přestávce. Domácí nejprve zahrozili dvěma rohovými kopy, přičemž po jednom z nich byl nebezpečný Türüc, avšak gólman Nordfeldt se zastrašit nenechal.

V 53. minutě mohl Heerenveen načít účet. Nejistého Overgoora obral o míč Slagveer, který seběhl na pravou stranu, odtud hledal prudkou přihrávkou Veermana, ale o kousek dříve byl u balónu vyběhnuvší gólman Cummins. Na druhé straně vypálil van Ooijen a Nordfeldt měl štěstí, že zamířil jen do tyčky.

Dvě minuty před koncem poslal hosty do vedení Duarte, který na zadní tyči v pohodě zužitkoval dobrý pas od Veermana. Poslední slovo si však přece vzal jejich soupeř. V 90. minutě se Verhoek dostal v šestnáctce k odraženému míči, neváhal ani vteřinu a z voleje ho uklidil přesně ke vzdálenější tyči.

Autor: Patrik Sandev / sc-heerenveen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele