základní část, 21. kolo
03.02.2015 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Go Ahead Eagles - SBV Excelsior 0:0

V souboji o záchranu se diváci v Deventeru branky nedočkali a oba dva výběry se rozešly smírně po výsledku 0:0. Go Ahead tak podruhé v roce 2015 dokázalo bodovat a v tabulce se stále nachází na čtrnáctém místě tabulky se ziskem dvaceti bodů. Excelsior podruhé za sebou hrál se svým soupeřem bez branek a na kontě má dvaadvacet bodů, patří mu tak třináctá pozice Eredivisie.

Oba soupeři hráli od samého začátku velmi opatrně a spoléhali na velmi pevnou defenzívu. Ve vloženém úterním utkání se do první šance probojovali domácí. Po centru z pravé strany byl míč na hranici brankového území přizvednut na zadní tyč a tam ho v ostrém úhlu netrefil v akrobatickém zakončení Overgoor. V dalších minutách začalo SBV zvyšovat svou aktivitu a blízko vedoucí brance bylo ve 25. minutě.

Po velmi nepřesném odkopu jednoho z domácích bránících hráčů převzal míč Auassar a ten zcela osamocen nastřelil pouze tyč. Zhruba pět minut před přestávkou mohl naopak na druhé straně skórovat Plet, jenže ten nevyužil série odrazů hráčů Excelsioru a zhruba z metru nepropálil skvělého hostujícího strážce Coutinha. Neuběhla ani minuta a gólman Coutinho se musel vytasit s dalším famózním zákrokem.

Na vlastní polovině to udělal skvěle Türüc, který vybojoval balón pro Overgoora. Ten zvedl hlavu a krásným dlouhým pasem za obranu uvolnil Verhoeka. Jenže ten ve svém sólu selhal, dostal se příliš blízko k hostujícímu strážci a už ho nedokázal překonat. Poslední velkou možnost měli k dispozici domácí v 52. minutě. Po krásném pasu z pravé strany vypálil asi z osmi metrů nikým nehlídaný Plet, ale balón poslal o pár decimetrů vedle bližší tyče.

Ve zbývajícím průběhu se oba celky stále více soustředily na pevnou obranu a ani jeden z dnešních aktérů se do žádného vážného nebezpečí již nedostal. Go Ahead se pokusí v příštím utkání opět před vlastními fanoušky překvapit mistrovský Ajax a s bodovým ziskem rozhodně počítat nemůže. Těžkou úlohu bude mít také Excelsior, který zavítá na půdu favorizovaného Twente a taktéž v žádném případě favoritem nebude.

Autor: Viktor Sandev / sbvexcelsior.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele