základní část, 1. kolo
10.08.2014 14:30 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

Go Ahead Eagles - FC Groningen 2:3

Velmi zajímavý průběh mělo utkání mezi předloňským nováčkem Eredivisie a letošním účastníkem předkola Evropské ligy. Nebylo nouze o vyložené příležitosti ani branky a hosté nakonec vyválčili cenné tři body po nejtěsnější výhře 3:2. Domácí po padesáti minutách hry dokonce vedli 2:0, ovšem houževnatý Groningen dokázal během sedmnácti minut vyrovnat a rozhodující úder soupeři zasadil dvě minuty před koncem utkání.

Go Ahead vstoupilo do duelu mnohem lépe a už po deseti minutách hry mohlo jít do vedení. Po stříleném centru do pokutového území tečoval kapitán Kolder míč velmi šikovně a ten jen velmi těsně minul bližší tyčku. Eagles se však dostali do vedení krátce po odehrané čtvrthodině, kdy po rohovém kopu ještě zasáhl brankář Padt, jenže po následné střele Türüca dokázal Alex Schalk tečovat balón do branky.

Domácí pokračovali v mírném tlaku i nadále a do konce prvního dějství si vytvořili ještě jednu velmi dobrou možnost. Zhruba pět minut před koncem vyslal nebezpečnou střelu z přímého volného kopu Van den Linden a brankář Padt se musel hodně činit, aby jeho pokus odvrátil do bezpečí. Definitivně rozhodnuto se zdálo být šest minut po přestávce, kdy druhou branku Go Ahead vsítil Lesley de Sa.

Ten se postaral o parádní sólo, když nejprve utekl všem na pravé straně a poté se přes dva protihráče dostal do středu pokutového území, kde pohotovou přízemní střelou nedal brankáři Padtovi žádnou šanci na úspěch. O pár minut později mohl na druhé straně snížit hlavou po rohovém kopu Botteghin, avšak úspěšný nebyl to se podařilo až v 58. minutě nové posile Groningenu Tjarronu Cherymu.

Po přihrávce Jarchina Antonia do středu pokutového území zachoval chladnou hlavu a zamířil přesně k levé tyči. Vyrovnáno bylo čtvrthodinu před koncem duelu. Po obrovské hrubce Schenka se dostal k balónu opět Antonia a přesným pasem našel hlavu Michaela de Leeuwa, který zblízka rozvlnil síť - 2:2. O pět minut později mohl rozhodnout Cherry z přímého volného kopu, domácí tentokráte od pohromy zachránil brankář Cummins.

Své fantastické představení zakončil v 88. minutě Antonia, který se stal bezesporu hrdinou tohoto duelu a zajistil Groningenu tříbodový zisk. Po dvou asistencích tentokráte Antonia využil dobrého centru Hiarieje a efektivní hlavičkou zamířil do horního růžku, otřesený domácí celek se již v závěru na nic nezmohl.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele