základní část, 24. kolo
21.02.2015 19:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Go Ahead Eagles - AZ Alkmaar 0:2

Go Ahead Eagles nedokázali navázat na senzační vítězství ve Zwolle a před vlastními fanoušky se museli sklonit před Alkmaarem. Favorizovaní hosté se díky brankám Simona Poulsena z prvního a Roberta Mührena z druhého poločasu probojovali na třetí místo v tabulce.

Hráči AZ měli podle předpokladů mnohem více ze hry a nebýt dobrých zákroků brankáře van der Harta, trpěli by domácí ještě vyšší gólový příděl. Úvodní branka padla v 33. minutě. Série tří rohových kopů dopadla podle rčení "do třetice všeho dobrého" a po závaru před svatyní Deventeru se nejlépe zorientoval důrazný Simon Poulsen, jenž v dosti krkolomné pozici poslal míče do sítě.

Po změně stran se začali osmělovat také domácí Türüc pálil těsně vedle a hlavou se neprosadil ani Plet. A tak přidali pojišťující gól Cheese Farmers. Střídající Dabney dos Santos vybojoval míč ve středu hřiště, poslal perfektní kolmici na Roberta Mührena a ten tváří v tvář van der Hartovi zachoval chladnou hlavu.

Brankář hostující v Deventeru z Ajaxu prokázal svůj nezpochybnitelný talent v závěrečné čtvrthodině, když vychytal Mührena i Tankoviće. Velice aktivní byl dos Santos, který zásoboval své spoluhráče přesnými přihrávkami a mohl se radovat i z gólu, v 71. minutě však pouze orazítkoval břevno. Mrzet ho to ale příliš nemuselo, Alkmaar si závěr zápasu pohlídal a zvítězil 0:2.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele